|

Dev maketle kanseri anlatıyorlar

Kanserle Dans Derneği'nin bağırsak kanserinde erken tanı ve tedavinin önemine vurgu yapmak amacıyla hazırladığı ve şu ana kadar çeşitli yerlerde sergilenen dev bağırsak maketinin bu seferki adresi Karabük oldu.

Yeni Şafak
15:05 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 15:10 - 12/01/2016 Salı
AA

Bağırsak maketi,

Ka

rabük Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kanserle Dans Derneği işbirliği ile kentteki bir alışveriş merkezine konuldu. 3 metre yüksekliğinde, 3 metre genişliğinde ve 10 metre uzunluğundaki maket ilgi çekti.



Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğuna dikkati çeken İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Simge Özgüner "Hastalıklarla mücadelede kanserden korunma, erken teşhis ve tedavi konusunda toplumdaki bilinç düzeyinin artması çok büyük önem taşıyor. Biz de Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kanserler Dans Derneği iş birliğiyle dev kolon maketini sergileyerek insan bağırsağının yapısı, kalın bağırsakta olabilecek kanser hastalığını görmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.



Türkiye'de en sık görülen 3 kanserden biri


Maketin insanların bağırsak yapısıyla görsellik anlamında birebir aynı olduğunu vurgulayan Özgüner "Vatandaşlarımızda bu anlamda hem kolon kanseri hem de bağırsak hastalıkları hakkında daha fazla farkındalık oluşturarak bilinçlendirerek kanser taramasının önemini vurgulamayı amaçlıyoruz.

Bağırsak kanseri

Türkiye'de ve dünyada en sık görülen ilk üç kanser arasında yer alıyor. Bunun için kanser taramasını yaptırmak önemli" ifadelerini kullandı.


#karabük
#kanserle dans derneği
#kanser
#bağırsak kanser
8 yıl önce