|

Devir onların devri

Geçen yıl gişede düşüşün yaşandığı diğer türlerin aksine seyircisini büyük ölçüde elinde tutan animasyon filmler bu yıla da iddialı giriyor. Yaklaşık 40 animasyon, gişede yüksek bütçeli yapımlarla yarışacak. Listede 5 yerli animasyon var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2017 الأحد
Güncelleme: 00:59 - 22/01/2017 الأحد
Yeni Şafak

Geçen yılın gişe verilerine dair analizler devam ededursun, 2017 yılının ilk filmleri de birbiri ardına vizyona giriyor. Genel planda seyirci kaybına uğrayan dram, komedi ve bilim-kurgu türlerinin aksine seyircisini büyük oranda elinde tutmayı başaran animasyonlar, son yıllarda gişenin üst sıralarına yerleşmeye başlamıştı. Bilgisayar teknolojisinin baş döndürücü hızına ayak uyduran yapımcılar, özellikle Ortadoğu, Uzak Doğu ve Avrupalı sinemacıların özgün çalışmalarıyla taçlandırdıkları sevimli filmleri her geçen gün daha da geniş kitlelere ulaştırıyor. Kimi zaman sosyal mesajlar veren komik kahramanları, kimi zaman da büyülü dünyaların kapılarını aralayan renkli canavarlarıyla öne çıkan bu renkli yapımlar, her yaştan seyircinin ilgisini çekerek kitlelerini de zenginleştirmekten geri durmuyor.



DEV YAPIMLARI SOLLADILAR


2016 yılı analiz raporlarında belirgin biçimde öne çıkan animasyon filmler, pek çok iddialı Hollywood yapımını da geride bıraktı. Gişesinin ilk 50 listesinde yer alan 10 animasyon filmin seyirci rakamı 6 milyonu buldu. Box Office Türkiye verilerine göre Buz Devri 5: Büyük Çarpışma, 1 milyon 300 bini aşan seyirci sayısıyla 2016'nın en çok seyredilen filmler listesinin 11. sırasında yer aldı. Aynı listedenin üst sıralarında bulunan İyi Bir Dinazor, 718.000, Kayıp Balık Dori 617.000 ve Angry Birds Film 448.000 seyirci toplayarak yılın dikkat çeken yapımları oldu. Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı, Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası, Kötü Kedi Şerafettin, Zootropolis: Hayvanlar Şehri, Kung Fu Panda 3 ve Troller, yarım milyona yaklaşan rakamlarla büyük bütçeli yapımlara taş çıkardı.





BU YIL DA İDDİALILAR


Kimi serinin devamı, kimi de ilk halkası 3D animasyon filmler 2017 yılı gişesinde de büyük varlık göstereceğe benziyor. Yaklaşık 40 filmin vizyona gireceği bu yılın ilk animasyonu Kabakçığın Hayatı geçen hafta, seyircinin ilgiyle beklediği Moana ve Pepee: Birlik Zamanı isimli filmler de bu hafta vizyona girdi. Önceki yıllarda seyirciden büyük ilgi toplayan ve aynı zamanda çeşitli festival ve yarışmalardan da dereceler alan animasyonlardan Karlar Kraliçesi, 'Ateş ve Buz' isimli üçüncü halkasıyla seyircinin karşısına çıkacak. Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü, Lego Batman Filmi, Şirinler 3: Kayıp Köy, Bilal: Özgürlüğün Sesi ve Arabalar serisinin üçüncü filmi, bu yılın iddialı animasyonlarından yalnızca bir kaçı.



5 YERLİ ANİMASYON VAR


Öte yandan bu yılın animasyon listesinde beş yerli film var. Gösterildiği tarihten bu yana TV'de büyük ilgi gören çizgi film kahramanı Pepee, yeni macerasıyla bu hafta beyazperdede boy gösterdi. Pepee: Birlik Zamanı adını taşıyan animasyonun yönetmenliğinde Hüseyin Emre Konyalı imzası var. Müziklerini Kıraç'ın yaptığı filmin senaryosu da Kıraç'ın eşi Ayşe Şule Bilgiç'e ait. Diğer bir iddialı yerli animasyon olan Fırıldak Ailesi'nin yönetmenliğini ise H. Can Dizdaroğlu ve Berk Tokay üstleniyor. Filmi, Oğuzhan Koç, Eser Yenenler, Murat Boz, Bülent Kayabaş ve Mahmut Tuncer gibi ünlü isimler seslendiriyor. Yine 'Nane Limon: Kayıp Zaman Yolcusu', 'Keloğlan Çalınmış Masallar' ve 'Rafadan


Tayfa: İstanbul Dehlizleri' isimli animasyonlar da bu yıl seyirci karşısına çıkacak.


#Uzak Doğu sineması
#Lego Batman
#Ejderha Büyüsü
#Cesur Kahraman
٪d سنوات قبل