|

Diyanet Vakfı'nın KKTC'de yaptırdığı cami son aşamada

Temeli 27 Eylül 2013’te atılan Hala Sultan Camii’nin mimarisinde Edirne Selimiye Camisi’nden esinlenildi. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan Hala Sultan Camii ve Külliyesi’nde, sınıflar, çok amaçlı salonlar, yemekhane ve kafeterya gibi sosyal alanlar bulunuyor. Yüzde 80'e yakını tamamlanan Lefkoşa Hala Sultan Camii inşaatının, hayırseverlerin desteğiyle 2017 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Yeni Şafak ve
14:39 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Camii inşaatının, hayırseverlerin desteğiyle 2017 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Camii inşaatının, hayırseverlerin desteğiyle 2017 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’nın Haspolat mevkiinde inşasına başlanan cami, Peygamber Efendimizin annesi Hazreti Amine’nin süt kardeşi ve akrabası olan, bölgedeki Müslümanlarca “Hala Sultan” diye bilinen Ümmü Haram Binti Milhan’ın türbesinin Kıbrıs’ta olması dolayısıyla Hala Sultan Camii adını taşıyor.

Temeli 27 Eylül 2013’te atılan Hala Sultan Camii’nin mimarisinde Edirne Selimiye Camisi’nden esinlenildi. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan Hala Sultan Camii ve Külliyesi’nde, sınıflar, çok amaçlı salonlar, yemekhane ve kafeterya gibi sosyal alanlar bulunuyor.

Yapımı devam eden cami 3 bin 500 metrekare alana sahip. Hala Sultan Camii’nde, yapımı tamamlandığında avlusu ile beraber 7 bin 500 kişi ibadet edebilecek.

Her biri üçer şerefeli olmak üzere 62 metre yükseklikte 4 minaresi bulunan Lefkoşa Hala Sultan Camii inşaatının, hayırseverlerin desteğiyle 2017 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

#Türkiye Diyanet Vakfı
#Lefkoşa
#Hala Sultan Camii
7 yıl önce