|

Diyanet'ten 4 yılda 560 eser

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 2011-2015 yılları arasında 217'si birinci baskı, 343'ü mükerrer olmak üzere toplam 560 eserin basımı yapıldı.

Yeni Şafak
15:14 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:14 - 28/01/2016 Perşembe
AA

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü 2011-2015 faaliyet raporu açıklandı. Raporda, Başkanlıkça yayımlanan eserlerle ilgili bilgiler yer aldı.



Buna göre, başta Kur'an kursu ders kitapları olmak üzere, Kur'an-ı Kerim, Kur'an-ı Kerim Meali, İlmihal ve çocuk kitapları gibi eserler, il ve ilçe müftülükleri, kütüphaneler, okullar, cezaevleri, Kur'an kursları, yetiştirme yurtları, sivil toplum kuruluşları ile şahıslara 62 milyon 62 bin 958 eseri ücretsiz dağıttı. 2011-2015 yılları arasında 217'si birinci baskı, 343'ü mükerrer olmak üzere toplam 560 eserin basımı gerçekleştirildi.



Raporda, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Hadislerle İslam", "Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsiri", "Muhsin Demirel Hatlı Kur'an-ı Kerim", "Bilgisayar Hatlı Kur'an-ı Kerim", "Hüseyin Kutlu Hatlı Kur'an-ı Kerim", "İşaratü'l-i'caz Fi Mezanni'l-İcaz" ve "Riyazü's-Salihın" adlı bazı eserler de ayrıntılı tanıtıldı.



Kur'an-ı Kerim'in gönüllere huzur veren ikliminden bütün toplumun istifade edebilmesi için bir proje çerçevesinde Kur'an'la ilgili 5 özel eser yayımlanırken, inanç esasları hakkında vatandaşları doğru bilgilendirmek ve inanç değerleriyle ilgili aktüel sorunlara ışık tutmak için "Büyük Mütefekkir Gazali", "Büyük Filozof İbn-i Rüş", "Eş-Şeyhu'r-Reis İbn-i Sina" ve "Mehmet Akif Ersoy Tefsirler ve Vaazlar" isimli eserlerin de yer aldığı 9 eserin basımı gerçekleştirildi.



Gündeme özel eserler


Rapora göre, Diyanet Aylık Dergisi ile birlikte yayımlanan ve her biri farklı bir dini, kültürel değeri konu edinen ekler, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için kitaplaştırıldı.



Muharrem ayına özel "Kerbela-Biz Hüseynilerdeniz" albümü de hazırlandı. Ahmet Özhan'ın seslendirdiği albümde, 14. yüzyıldan günümüze kadar yazılan ve bestelenen Mah-ı Matem Kerbela ilahileri yer aldı.



Yurt dışındaki soydaş ve dindaşlara yönelik yayınlar da hazırlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, çocuklar, gençler, engellilere ve entelektüel kesime yönelik de birçok eser yayımladı.



#Diyanet İşleri Başkanlığı
#4 yılda 560 eser
8 yıl önce