|

Doğa için pedal çeviriyor

"Yaşanabilir bir dünya hayali" için iki yıldır bisikletle ülke ülke dolaşan Belçikalı çevreci Goffin, Ankara'da mola verdi. Goffin "İnsanların sıcaklığı ve biriktirdiğim hatıralar açısından Türkiye, en iyi ülkeler arasında" dedi.

Yeni Şafak
09:50 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:01 - 22/02/2016 Pazartesi
AA

Belçikalı aktivist Florian Goffin, yaşanabilir bir dünya hayalini gerçekleştirmek için iki yıldır pedal çeviriyor. Serüveninin Türkiye etabında Ankara'da mola veren Goffin, kendisine yönelen soruları yanıtladı.



Belçika vatandaşı 28 yaşındaki Goffin, Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan gibi birçok ülkeye bisikletle gittiğini ve Ankara'ya gelene kadar 3 bin 600 kilometre yol kat ettiğini söyledi.



Çevre ve enerji alanında lisansını tamamladıktan sonra dünyadaki problemlere ve çözümü için yapılması gerekenlere odaklandığını dile getiren Goffin, sosyal alanda pozitif gelişmeleri teşvik eden, aynı zamanda sürdürülebilir tarım felsefesini uygulayan uluslararası bir ağın üyesi olduğunu kaydetti.



Goffin, fikirlerini, zamanını, enerjisini ve tecrübelerini paylaşarak bisikletle dünyayı dolaştığını dile getirerek, bisiklet ile insanları birbirine bağlamak ve daha iyi bir dünya için uluslararası farkındalığı artırmak istediğini vurguladı.



Herkesin etrafındaki algılara kapılmadan kendi iç sesini dinlemesi ve ona göre hareket etmesi gerektiğini ifade eden Goffin, “İnsanlara ve doğaya saygı felsefesiyle hareket ediyorum. İnsanlara da bunu duyurmak istiyorum ancak dünyadaki sistem buna müsaade etmiyor. Bu durumun değişmesi lazım. Sürdürülebilir yaşam için bildiklerimi insanlarla paylaşmak istiyorum" diye konuştu.



"Annem ilk duyduğunda çok endişelendi"


Goffin, insanlarda farkındalık yaratmak için başladığı bisiklet turunun hikayesini de anlattı.



Ailesinin bu fikre ilk etapta sıcak bakmadığını belirten Goffin, "Annem her gün televizyon izlediği için dünyada yaşanan olumsuzlukların farkında. Bu yüzden ilk duyduğunda çok korktu. Ancak diğer taraftan da beni desteklediler, gönderdiğim fotoğraflarımı görünce onlar da çok mutlu oluyorlar" ifadesini kullandı.



Goffin, yola çıkarken sadece acil durumlarda gerekebilecek eşyalar olan batarya ve su arıtma cihazı gibi araç gereçleri yanına aldığını, ailesine dair tüm anıları da hafızasında taşıdığını aktardı.



Sponsorların sağladığı destek ve daha önce birçok işte çalışarak biriktirdiği paraları sayesinde bisiklet turuna çıktığını dile getiren Goffin, tur boyunca yaşadığı deneyimlerini “share by bike" adlı facebook sayfasından takipçileri ile paylaşıyor.



Goffin, hayatında bundan sonra da “daha iyi bir dünya" gayesiyle yaşayacağını ifade ederek, bisiklet turunu tamamladıktan sonra Amerika kıtasının doğası güzel olan Kostarika ve Panama gibi ülkelerinde yaşamak istediğini kaydetti.



“Türkiye'de hiçbir tehlikeyle karşılaşmadım"


Bisiklet turunun Türkiye ayağında hiçbir tehlikeyle karşılaşmadığına işaret eden Goffin, "İnsanların sıcaklığı ve biriktirdiğim hatıralar açısından Türkiye en iyi ülkeler arasında" dedi.



Goffin, Türkiye'ye ilk kez 15 yaşında tatil için geldiğini, hiçbir zaman Türkiye ile ilgili kötü bir düşüncesi olmadığını söyledi.



Suriyeli mülteciler hakkında da konuşan Goffin, “Avrupa ülkeleri problemi yarattı ancak problemin sonucu ortaya çıkınca Türkiye'ye 'Mültecileri tut' diyorlar. Ülkemde mültecilerle ortak yaşamak benim için sorun olmaz çünkü başka kültürden insanlarla yaşayabilirim ama Avrupa'da birçok insan bu konuda çok istekli gözükmüyor" şeklinde konuştu.



Bisikletle serüvenine Türkiye'den sonra sırasıyla Gürcistan, Ermenistan ve İran'la devam edecek olan Goffin, daha sonra uçakla Hindistan'a geçecek.

#bisiklet
#Florian Goffin
#share by bike
8 yıl önce