|

Doğduğunda vücudu balık gibiydi

Hindistan'ın Saharanpur bölgesinde talihsiz bir hastalıkla doğan bebeğin 22 yaşındaki annesi doğum sancısıyla hastaneye gitti. Genç kadının doğumuna giren Doktor Arya Vandana gördükleri karşısında çok şaşırdı. Çünkü doğan bebeğin vücudu balığa benziyordu ve bacakları birleşikti. Cinsiyeti bile belirlenmeyen bebek yalnızca 10 dakika yaşayabildi.

Yeni Şafak
09:12 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 07:12 - 3/05/2016 Salı
Diğer
Böbrekleri de gelişmeden doğan bebek yalnızca 10 dakika yaşayabildi.
Böbrekleri de gelişmeden doğan bebek yalnızca 10 dakika yaşayabildi.

Hindistan'ın Saharanpur bölgesinde talihsiz bebek "deniz kızı hastalığı" olarak da bilinen Sirenomelia ismindeki çok nadir görülen bir hastalıkla dünyaya geldi. 22 yaşındaki annenin doğumuna giren Doktor Arya Vandana böyle bir doğumsal bozuklukla ilk kez karşılaştığını söyledi. Doğan bebeğin bir balık gibi vücudu vardı. Bacakları birleşikti ve elleri de yüzgeç gibiydi.



Bebeğin annesi ve doktorlar gebeliğin 30'uncu haftasına kadar bir problem olduğunu anlamadıklarını belirtti. Ancak gebeliğin son dönemlerinde bebeğin böbreklerinin tam olarak gelişmediği belirlendi. Hürriyet'in haberine göre doğum gerçekleşince hastanedeki bütün doktorlar farklı doğan bu bebeği görmek için toplandı. Bebeğin hastalığından dolayı cinsiyetini belirlemeleri mümkün olmadı. Bu hastalık yüzünden gelişimini tamamlayamayan talihsiz bebek doğduktan 10 dakika sonra hayata gözlerini yumdu.







#Hindistan
8 yıl önce