|

Doktor Ebola'dan öldü!

Dünyayı kasıp kavuran Ebola virüsüne bir kurban da doktor oldu. Gönüllü olarak virüsün yayılmasıyla mücadeleye destek veren doktor hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
07:27 - 19/11/2014 الأربعاء
Güncelleme: 05:30 - 19/11/2014 الأربعاء
AA
Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de bir doktor daha Ebola'dan yaşamını yitirdi. 

Sierra Leoneli yetkililer, emekli Sağlık Bakanlığı çalışanı Doktor Moses Kargbo'nun, başkent Freetown'un doğusunda Hastings Ebola Tedavi Merkezi'nde bugün hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Kargbo, Sierra Leone'de Ebola'dan ölen 7. doktor olurken, emekli sağlık çalışanının, Tonkolili bölgesindeki bir devlet hastanesinde virüsün yayılmasıyla mücadeleye gönüllü olarak destek verdiği belirtildi. 

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Ebola salgınından en fazla etkilenen Batı Afrika ülkeleri Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 5 bin 147 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

HİNDİSTAN'DA KARANTİNA

 Hindistan'ta, Liberya'dan dönen işçi, Ebola virüsü şüphesiyle karantinaya alındı.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 10 Kasım'da Ebola salgının vurduğu Batı Afrika ülkesi Liberya'da ülkesine dönen 26 yaşındaki işçinin virüs taşıdığı şüphesiyle Delhi Havaalanı'nda gözetim altına alındığını açıkladı.

Açıklamada, özel bir sağlık merkezinde karantinaya alınan işçiden alınan üç kan örneğinde yapılan testte sonuçların negatif çıktığı belirtilerek hastanın şüphe bırakmayacak şekilde tüm testlerden geçirildiği, bu nedenle kamuoyunun kaygılanmasına neden olacak durumun yaşanmadığı kaydedildi. Hastanın üç ay kontrol altında tutulması bekleniyor. 

Liberya'da virüs şüphesiyle 11-30 Eylül tarihlerinde sağlık merkezinde tedavi gördükten sonra taburcu edilen işçinin Liberya Sağlık Bakanlığınca verilen muayene belgesi  bulunuyor.

 Batı Afrika ülkelerinde çalışan çok sayıda Hintli işçi, Ebola virüsü nedeniyle son dönemlerde ülkelerine dönüyor. Dünya Sağlık Örgütünün son verilerine göre, salgından en fazla etkilenen Batı Afrika ülkeleri Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 5 bin 147 kişi öldü.
#Ebola
#Batı Afrika
#Hindistan
#Liberya
#Dünya Sağlık Örgütü
٪d سنوات قبل