|

Doktor hatası Zeynep Sare'nin kolunu aldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Derya ve Ümit Seniz çifti, 6 buçuk aylık kızları Zeynep Sare'nin doktor hatası yüzünden sol kolunun anne karnında kangren olduğunu ve doğumdan sonra kolunun kesildiğini iddia etti. Anne-baba Zeynep Sare'nin kolundaki kanı gördüklerinde dehşete kapıldıklarını ve doktora haber verdikleri halde çocuk doktorunun hastaneye doğumdan 3 saat sonra geldiğini söyledi.

Yeni Şafak
09:59 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:59 - 30/05/2016 Pazartesi
IHA
Ümit-Derya Seniz çifti bebekleri Zeynep Sare'nin kesilen kolu için hukuki olarak haklarını arayacaklarını söyledi.
Ümit-Derya Seniz çifti bebekleri Zeynep Sare'nin kesilen kolu için hukuki olarak haklarını arayacaklarını söyledi.

Derya ve Ümit Seniz çifti, 6 buçuk ay önce dünyaya gelen kızları Zeynep Sare'nin kolunun doğduktan sonra doktor ihmali yüzünden kesildiği iddia etti. Doğumdan sonra çocuklarının kıyafetinde kan gördüklerini ve kolundaki rahatsızlığın bu şekilde ortaya çıktığını anlattı. Sorumlu doktorları mahkemeye verdiklerini söyleyen anne Derya Seniz (30), “Doğuma 1 ay kalaya kadar hamileliğim normal olarak gidiyordu. Hamileliğimin 36. haftasında çocuğumun karnımda kımıldamadığını fark ettim. Doktora muayeneye gittim ve kendisine durumumu belirttim. Doktorum da bana bir sorun olmadığını, bebeğin suyunun iyi olduğunu söyleyip beni eve gönderdi. 1 hafta sonra yine aynı şikayetle gittim doktoruma, NST'ye baktılar ve orada hareketleri belli olmadığı için sezaryenle doğumu gerçekleştirdim. Ameliyat sırasında uyanık durumdaydım. Bebeğin koluna kordon dolandığını, o yüzden hareketsiz olduğunu görevli hemşire o esnada bana söyledi. Ameliyat sonrası doktor odaya geldi ve kordon dolanmadığını, bebeğin kakasını yaptığını ve yutmadığını, sağlık olarak hiçbir sıkıntısının olmadığını söyledi. Bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu düşünüyorduk, kolunda tesadüfen doğum sonrası kuzenim görüyor ki yaralar var. Doğum sonrası kucağıma bebeğimi emzirmek için de vermediler. Daha sonra kolunda kan olduğunu fark ettik bebeğimin ve hemşirelere haber verdik. Bu konuyla ilgili aciliyet olduğunu bana belirtmediler. Kimse önemsemedi ve resmen ölüme terk edildi bebeğim. Sonrasında maalesef bebeğimin ameliyatlar sonrası kolu kesildi. Ben de sosyal medya ortamından tüm yaşadıklarımı yazdım. Birkaç arkadaşım hastaneye gidiyor ve böyle bir konuyu onlara soruyor. Böyle bir durumun yaşanmadığını söyledikleri için ben de sosyal medyada kendi profilimde yaşanan olayları yazdım. Tek bir doktora hamilelik döneminde güvenmesinler, birkaç doktora bu dönemde muayene olsunlar. Sağlık Bakanlığı'na bebeğimi bu duruma getirmelerinden dolayı şikâyetlerde bulundum. Hukuksal olarak da suç duyurusunda bulundum. Sorumluların cezalarını çekmeleri için sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.



'Çocuk doktoru 3 saat sonra geldi'


İhmal yüzünden kızı Zeynep Sare'nin tek kolunun kesildiğini iddia eden baba Ümit Seniz ise "Bana, 'Panik yapmanıza gerek yok. Çocuğun sol kolunda kaslarında biraz sertlik var. İsterseniz Samsun'a Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüp gösterebilirsiniz. Ben acil bir şey görmüyorum' dedi. Doğumdan sonra çocuğumuzun koluna hiç bakmadık. Daha sonra bebeğimizi incelerken kıyafetlerinin üzerinde kan olduğunu gördük. Hemen kan olan bölgeyi açtığımızda çocuğun kolunda bozuk para büyüklüğünde soyulmuş yara izlerini gördük. Kanama olan yerler, omuzdan aşağı kararmış, tırnaklara kadar kararmış olduğunu gördük ve dehşete düştük. Konu ile ilgili çocuk doktorunu bekliyoruz ve kendisi gelmedi. Görevlilere bebeğimizde ciddi bir sorunun olduğunu söyledik. Cumartesi günü olması nedeniyle çocuk doktoru gelmeyecek dediler. Daha sonra çocuk doktoru doğumdan 3 saat sonra yanımıza geldi. Muayene etti. Bilek ve dirsekte nabız alamadığını söyledi. '112'ye girişini yapın. Bizim yapacak bir şeyimiz yok' deyip çocuk doktoru da hastaneden ayrıldı. Tanıdık doktorlara çocuğumuzun halinin resmini çektik ve biz kendimiz arayış içinde bulunduk. Herkes biran önce hastaneden bebeğinizi sevk ettirin, çocukta dolaşım problemi olduğunu söylediler.Daha sonra kızımı Kocaeli'de bir hastaneye götürdük. Verilen ilaçlar neticesinde oradaki doktorlar iç kanama olacağını belirttiler. Ölüm riskinin bile olabileceğini bana belirttiler. Kolun kurtarılması için ne gerekiyorsa yapılsın onayını verdik. İlaçla tedavilerine başlandı, 1 hafta süren süre içerisinde bebeğimiz birkaç kez mide kanaması da geçirdi. Sağlam olan kolunda da iç kanamalar oldu. Sonuç olarak tedaviler neticesinde 6 aylık kızımın sol kolunu kurtaramadık" diye konuştu.



Hastane yönetimi ise daha sonra konu ile ilgili açıklama yapılacağını belirtti.

#Zeynep Sare Seniz
#Derya Seniz
#Ümit Seniz
#Kangren
8 yıl önce