|

Düğün 'acil'de bitmesin

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, düğünlerin her türlü hazırlıklar yapılırken hastalıkların ve hastalanma ihtimallerinin unutulduğu heyecanlar olduğunu belirterek hastalıklar için tedbir alınması gerektiğini söyledi. Düğün sonunda hem ailelerin hem de eşlerin acile gidebildiğini anlatan Dr. Karagözoğlu, düzenli beslenmeye de dikkat çekti.

Yeni Şafak
14:57 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:27 - 29/03/2017 Çarşamba
IHA
Düğün öncesi çiftlerin sağlıklarına dikkat etmeleri gerekiyor.
Düğün öncesi çiftlerin sağlıklarına dikkat etmeleri gerekiyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, "Düğün, gelin için, damat için, aileler için ayrı ayrı heyecanlar yaşatır. Hheyecan ve yorgunluğun tavan yaptığı bugünlerde hastalıklar kapıda bekler" diyerek düğün heyecanı yaşayan çiftleri sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.



Dr. Karagözoğlu, evlilik öncesi tahlil ve muayenenin şart olduğunu belirterek, "Evlilik müessesesi kendi sağlığımızı ve sorumluluğunu alacağımız insanların sağlığını ve hatta doğacak bebeklerin sağlığını bile etkiler. Zührevi ve psikiyatrik hastalıklarla beraber kalıtsal hastalıklara maruz kalmaya neden olabilir. Tedbir alınması yasal uygulama olmakla beraber tarafların beden, ruh ve sosyal sağlığının korunması açısından olmazsa olmaz bir gerekliliktir" açıklamasında bulundu.





Düğünlerin her türlü hazırlıklar yapılırken hastalıkların ve hastalanma ihtimallerinin unutulduğu heyecanlar olduğunu ifade eden Dr. Nafiz Karagözoğlu, "Hastalıklar için alınmayan tedbirler yıllardır beklenen anları ve sonrasını kabusa çevirir. Gerek gelin ve damadın, gerekse annelerin babaların ve akrabaların var olan hastalıkları ile ilgili alınmayan ilaçlar, ölçülmeyen tansiyonlar, bozulan perhizler, soğuk havada çekilen fotoğraflar, telaşla yapılan kazalar kaosa davetiye çıkarır. Hastane acilleri alınmayan


tedbirler nedeniyle düğünlerin sonlandığı mekanlar olmamalıdır" uyarısında bulundu.



Beslenmeye dikkat!


Farklı bir konuya dikkat çeken Dr. Karagözoğlu "Düğün öncesi herkes için gerekli beslenme şekilleri farklıdır. Bu dönemde şişmanlar kilo vermek, zayıflar kilo almak istiyor. Bununla beraber örneğin şeker hastalığı olan eş adayının beslenmesi, ilaç veya insülin ayarı yeniden düzenlenmesi gerekebiliyor. Bize başvuran hastalarımızın özelliklerine göre beslenme planı, tahlil ve tedavi planlarının hazırlanmasını sağlıyor ve düğün gününe hazırlanılmasını önemsiyoruz" dedi.







#Nafiz Karagözoğlu
7 yıl önce