|

Dünya turizm sektörü İstanbul'da buluşacak

'Turizmin Davos'u olarak tanımlanan 'Dünya Turizm Forumu'na 40 ülkeden yaklaşık 7 bin operatör katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması beklenen forumda, 'Dünyada Turizm Oskarları' olarak nitelendirilen 'Dünya Turizm Ödülleri'de dağıtılacak.

Yeni Şafak
12:10 - 27/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:12 - 27/01/2016 Çarşamba
AA

'Turizmin Davos'u olarak tanımlanan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek forumda, sektörün 100 duayen ismi konuşma yapacak. İstanbul LütfiKırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki foruma, 4 bini yerli olmak üzere 7 bin tur operatörü, acente ve otel temsilcisinin katılması bekleniyor. Zirvenin ana gündem maddelerinden biri, sektörün yeni pazarı 'Afrika' olacak.



Forumda ayrıca 'destinasyon pazarlaması, turizm yatırımları, online turizm, siyasetin turizme etkisi, sağlık turizmi, alış veriş turizmi, lüks konseptler, sürdürülebilir turizm, uluslararası spor organizasyonları, turizm ve medya, turizm sektörü ve inovasyon, teknoloji ve akıllı yatırımlar' konuları ele alınacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Eski Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, TAV Havalimanları Holding üst yöneticisi Sani Şener, ABTA üst yöneticisi Mark Tanzer, İstanbul Rum Ortodoks Patriği Dimitrios Arhondonis, Fener Rum Patriği I. Bartholomeos ile Avrupa Parlamentosu Ulaştırma ve Turizm Komitesi Başkan Yardımcısı Istvan Ujhelyi gibi isimlerin katılması bekleniyor.



Forumda, 'Dünyada Turizm Oskarları' olarak adlandırılan 'World Tourism Awards' ödül töreni de yapılacak. 40'tan fazla kategoride ödül, törenle sahiplerini bulacak.


#Dünya turizm forumu
#İstanbul
#World Tourism Forum Başkanı Bağcı
8 yıl önce
default-profile-img