|

Duyguların kaynağını arıyorum

23. Saraybosna Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Dört çocuğun yaşamına odaklanan "Into the Blue" en iyi kısa film seçildi. Yönetmen Antoneta Alamat Kusijanovic, “Şiddet, kıskançlık gibi duygular miras mı kalır yoksa içimizde mi oluşur sorusuna cevap arıyorum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:57 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Avrupa’nın en önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen 23. Saraybosna Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. En iyi kısa metrajlı film ödülüne Antoneta Alamat Kusijanovic’in yönettiği “Into the Blue” filmi layık görülürken, yönetmen Kusijanovic, “Şiddet, kıskançlık gibi duygularımız miras mı kalır yoksa bir şekilde içimizde mi oluşur ve beslenir mi sorusuna cevap arıyorum” dedi.

FAVORİLER ARASINDAYDI

Film, çekim kalitesi ve prodüksiyon bakımından öne çıkıyordu. Yapım, denize girmek için kayalıklara giden 4 çocuğun yaşadığı şiddet ve kıskançlık hikayesini anlatıyor. Türkiye adına yarışan kısa metraj film “Hinterland”ın yönetmeni Sinan Kesova ise kendi filmi hakkında şunları söyledi: “Hikayede miras kalan bir evi satan kızkardeşin, diğer hissedar olan abisine yaptığı düzenbazlığı izliyoruz. Filmde yoruma açık sahneler var. Herkesin kişisel tecrübelerinden yola çıkarak yorumlamasını istedim.”

EN İYİ FİLM GÜRCİSTAN’DAN

Festival kapsamında, Ani Urushadze’nin yönettiği Gürcistan yapımı “Scary Mother” filmi en iyi uzun metrajlı film seçilerek “Saraybosna’nın Kalbi” ödülüne layık görüldü. En iyi yönetmen ödülü ise “Meda or The Not So Bright Side of Things” fiminin yönetmeni Emanuel Parvu’ya verildi.

Aynı filmin başrolü Serban Pavlu da en iyi erkek oyuncu dalında “Saraybosna’nın Kalbi” ödülüne layık görüldü. En iyi kadın oyuncu ise “Daybreak” filmindeki rolüyle Ornela Kapetani seçildi. Festival kapsamında en iyi belgesel ödülünü Rati Oneli’nin yönettiği “City of the Sun” filmi alırken, Juri Özel Ödülü ise Zdenko Jurilj’in yönettiği “Home” filmine verildi. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Ulusal Tiyatro’da düzenlenen ödül törenine yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. Bugün sona eren 23. Saraybosna Film Festivali’nde 230’dan fazla film gösterildi.

#Antoneta Alamat Kusijanovic
#Bosna Hersek
7 yıl önce