|

Ehl-i Beyt sevgimi sazımla gösterdim

Santuri Sadat Anar, büyük mutasavvıfların Ehl-i Beyt için yazmış oldukları şiirleri besteledi. Anar, içindeki Ehl-i Beyt sevgisini santuruyla ve besteleriyle anlatmak istediğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 01:27 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Santur sanatçısı Sedat Anar'ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genç-Des programının katkılarıyla ve Ahenk Müzik etiketiyle hazırladığı Ehl-i Beyt Besteleri albümü çıktı. Albümde Osman Kemali Baba, Mehmed Şemseddin El-Mısri, Ahmet Yesevi, Sezai Gülşeni, Fasih Ahmed Dede, Niyazi-i Mısri, Neyzen Tevfik, Mehmet Hilmi Dede, Elmalılı Ümmi Sinan gibi mutasavvıfların Ehl-i Beyt için yazmış oldukları şiirlerin besteleri yer alıyor. Albümü “Bestesini yaptığım Fasih Ahmed Dede'nin 'Tevellasın teberrasın bilen uşşaka aşk olsun' cümlesiyle özetleyen Anar, "Ben bu sevgi ve muhabbeti icra etmeye çalıştığım müzik ve bestelerimle anlatmak istedim” diyor.



İLK KEZ BESTELENDİLER


“Santurun büyülü bir sesi var. Şeyh Galib Dede'nin de bir şiirinde dediği gibi “Yüzlerce ayrılık okuyla harap olmuş bu göğsüm sanki ah edip vah etmek için yapılmış bir santur tahtasıdır” Allah aşkıyla yanarak ah eden pirlerin şiirlerini santurla icra etmek en güzeli bence” diyen Sedat Anar, müzikten arta kalan zamanının çoğunu okumaya ayırıyor. Bir yıldır okuduğu divanlardan Ehl-i Beyt ile ilgili seçtiği şiirleri ve daha önce bestelenmemiş şiirleri bu albümde ilk kez bir araya getiriyor. İki CD'lik albümün ikinci bölümü Anar'ın Ehl-i Beyt için bestelediği enstrümantal eserlerden oluşuyor.





HALK MÜZİĞİNDEN SEÇKİLER YAPACAĞIM


Anar'ın bugüne kadar hayata geçirdiği beş tane albümü var. Hepsinde de santur sazını ön planda tutan sanatçı, bu sazın ülkemizde daha çok tanınması ve dinlenmesi için de ciddi mesai harcıyor. Sponsor bulmakta çok zorlandığını söyleyen Anar, “Gerekli sponsorlukları bulursam eğer halk müziğimizden seçkiler yapıp sadece santur ve vokal kaydından oluşan bir albüm yapmak istiyorum” diyor.


#Ehl-i Beyt Besteleri
#Genç-Des programı
#Santuri Sadat Anar
7 yıl önce