|

Ekmekleri 'fıstık gibi' pişiyor

Siirt'te bir işletmeci ekmek fırınına kurduğu düzenekle yakacak olarak odun yerine fıstık kabuğu kullanıyor. Fırın sahibi Mehmet Baytekin, fıstık kabuğunun hem külünün hem dumanının az olduğunu ve bu yüzden de doğaya fazla vermediğini söylüyor. Baytekin'e göre fıstığın lezzeti ekmeklere geçiyor ve müşteriler ekmeğin lezzetini çok beğeniyor.

Yeni Şafak
12:09 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 10:09 - 6/05/2016 Cuma
Diğer
Fıstık kabuklarının ateşiyle pişen ekmeklerin lezzetini müşteriler çok seviyor.
Fıstık kabuklarının ateşiyle pişen ekmeklerin lezzetini müşteriler çok seviyor.

Siirt'in Eruh ilçesindeki bir ekmek fırınında, yakacak olarak odun yerine Siirt fıstığının kabuğu tercih ediliyor. İlçede uzun yıllardır fırın işletmeciliği yapan Necmettin Baytekin, yıllık ortalama 50 ton odun yakılan fırında geliştirdiği düzenekle çöpe atılan fıstık kabuklarının geri dönüşümünü sağlayıp yakacak olarak fıstık kabuğu kullanıyor.Baytekin, oduna göre daha ekonomik olan fıstık kabukları sayesinde pişirilen ekmeğin daha lezzetli olduğunu söyledi.



5 yıldır fıstık kabuğu kullanıyor


Bölgede kendine has özelliğiyle de kaliteli fıstık yetiştirildiğine dikkati çeken Baytekin, "Siirt'te yetişen fıstığın ayırt edici birçok özelliği var. Taneleri büyük, kabuğu kalın, yağ oranı çok fazla, lezzet anlamında diğer fıstıklara nazaran daha üstün özelliklere sahip. Biz de daha önce çok fazla odun yaktığımız için girdiğimiz arayışta çöpe atılan fıstık kabuklarını değerlendirmeye karar verdik" diye konuştu.



Haberler.com 'un haberine göre fıstık kabuğunun meşe odunu gibi yandığını dile getiren Baytekin, fıstığın tadının da ekmeğe geçtiğini, vatandaşların pişirilen ekmekleri çok beğendiğini ifade etti. Baytekin, "Ekmek pişirmek için Siirt fıstığı kabuğunu kullanıyoruz. Diğer yakacaklara göre külü ve dumanı az olduğu için hem doğayı koruyoruz hem de ekmeğin tadı daha lezzetli oluyor. Ayrıca daha ekonomik. Ekmeklerimiz daha lezzetli olduğu için müşterilerimiz çok memnun." dedi.


#Siirt
#Eruh
#Necmettin Baytekin
8 yıl önce