|

El yazısı beyni geliştiriyor

Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından düzenlenen 19. Araştırma Zirvesi'nde klavye kullanmanın yerine kalemle yazı yazmanın beyni daha çok geliştiren bir eylem olduğu vurgulandı. Zirve'de konuşan Prof. Dr. Sinan Canan, beynin ayarlarının aşırı bilgiden bozulduğunu ve strese girdiğini söyledi.

Yeni Şafak
08:32 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 06:35 - 3/05/2016 Salı
AA
Fazla bilginin beynin kimyasını bozduğunu söyleyen uzmanlar, beynin ayrıca 3,5 milyar yıllık bir Ar-Ge ürünü olduğunu ifade etti.
Fazla bilginin beynin kimyasını bozduğunu söyleyen uzmanlar, beynin ayrıca 3,5 milyar yıllık bir Ar-Ge ürünü olduğunu ifade etti.

Türkiye Araştırmacılar Derneği'nin (TÜAD) düzenlediği 19. Araştırma Zirvesi'nde klavye yerine kalemle yazı yazmanın beyni daha çok geliştiren bir eylem olduğu açıklandı. 19. Araştırma Zirvesi'nde konuşan Beyin Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Sinan Canan, 3,5 milyar yıllık bir Ar-Ge ürünü olan beynin ayarlarının aşırı bilgiden bozulduğunu ve strese girdiğini belirtti.



Canan, akıllı telefonların ve dijitalleşmenin yaşam serüveninde çok yoğun bir şekilde yer almasının beyin ve dil gelişimine olumsuz etki ettiğini aktararak, "elleri kullanmanın ve yazı yazmanın" beyni geliştiren eylemler olduğuna vurgu yaptı.

#Türkiye Araştırmacılar Derneği
#TÜAD
#Araştırma Zirvesi
#Sinan Canan
8 yıl önce