|

Emeklerine böyle karşılık verdi

Aydın'da zor şartlar altında öğrenimini sürdüren bir Menderes Akdağ, kendisinin okumasını sağlayan öğretmeni Meral Özçöllü'ye vefa borcunu ödemek ve çocuklarına 'vefa'yı görsel olarak anlatabilmek için öğretmeninin belgeselini çekti. Akdağ, çalışmanın toplamda 1 yıl sürdüğünü söyledi.

Yeni Şafak
10:07 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:10 - 30/05/2016 Pazartesi
IHA
Menderes Akdağ, öğretmeni Meral Hanım'ın sayesinde üniversite okuduğunu söyledi.
Menderes Akdağ, öğretmeni Meral Hanım'ın sayesinde üniversite okuduğunu söyledi.

Aydın İlin ilk Lisesi, Aydın Lisesi'nin İlk öğretmenlerinden 86 yaşındaki Meral Özçöllü'nün yaşamı, Geç dönem Osmanlısından günümüze toplumumuzun geçirmiş olduğu tüm siyasal ve sosyal dönüşümlerin ışığı altında belgesel film yapıldı. Filmin projesi, arşiv çalışmaları, yönetmenliği ve senaryosu öğretmenin öğrencisi Menderes Akdağ tarafından yürütüldü.



Kendisini hayata hazırlayan en önemli kişilerden birinin öğretmeni Meral Özçöllü olduğunu ifade eden Menderes Akdağ, “Beni okutup bu günlere gelmeme vesile olan ve Öğretmenim Meral Özçöllü'nün ne kadar büyük bir insan olduğunu bugün öğretmen olarak daha iyi anlıyorum. Üniversiteyi öğretmenim sayesinde okudum. Meral hocam, öyle nasihat etmezdi. Duruşuyla nezaketiyle insan olmayı öğretirdi adeta. Bu belgeseli yaparken çocuklarımızın rızkından kestik fakat ilerde çocuklarım bana vefa nedir diye sorduğunda 'İşte vefa denen şey budur' diyebileceğim" dedi.




#Menderes Akdağ
#Meral Özçöllü
8 yıl önce