|

Emrah Serbes'in aracının yanında bulunan alkol kutusu incelenecek

Yazar Emrah Serbes'in İzmir'in Torbalı ilçesinde karıştığı ölümlü trafik kazasıyla ilgili soruşturmanın yeni detayları ortaya çıktı

Yeni Şafak
13:44 - 30/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:45 - 30/09/2017 Cumartesi
AA
Soruşturma genişledikçe ifadelerdeki çelişkiler de ortaya çıkıyor.
Soruşturma genişledikçe ifadelerdeki çelişkiler de ortaya çıkıyor.

Torbalı Cumhuriyet Savcılığının, yazar Emrah Serbes'in karıştığı ölümlü trafik kazasına ilişkin yürüttüğü soruşturmada, Serbes'in aracının yanında bulunan alkol kutusu ve diğer materyallerin kime ait olduğunun tespiti için rapor istediği ortaya çıktı.

22 Eylül günü saat 05.00 sularında meydana gelen ölümlü kaza sonrası jandarma ekipleri olay yerinde fotoğraflama, inceleme, alkol kontrolü, parmak izi, kan örnekleri ve kroki gibi titiz bir çalışma ortaya koydu.

Kaza sonrası aracı kendisinin kullandığını beyan eden Kenan Doğru, tutuklandı.

Dosyayı soruşturan Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, otomobilin, Emrah Serbes adına kayıtlı olmasına rağmen aracın İstanbul'dan kaza yerine kadar Kenan Doğru tarafından kullanıldığının söylenmesi, olayda yer, zaman, mekan gibi kavramlarda çelişki ve iki kişinin ifadelerinde boşluklar dikkatleri Serbes üzerinde yoğunlaştırdı.

Soruşturma genişliyor

Lüks otomobilin sabihi Emrah Serbes'in ilk etapta aracı neden Kenan Doğru'ya kullandırdığına dair hiçbir açıklama yapmaması, doktora gitmeyi kabul etmemeleri, Doğru'nun savunmaya dair bir çaba içinde olmaması ve doğrudan kabullenmesi kazaya ilişkin şüpheleri artırdı.

Kazada hayatını kaybeden Ayhan Özçelik'in oğlu Ahmet Mert Özçelik de 26 Eylül'de Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadesinde, kazayı üstlenen Kenan Doğru'nun "yalan beyanda" bulunduğunu iddia etti.

Olayın "suç üstlenme" şeklinde olabileceğini değerlendiren Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, tahkikatın ve elde edilen delillerin incelenerek soruşturmanın genişletilmesine dair işlemlere başladı.

#Emrah Serbes
7 yıl önce