|

En büyük bayrak bizimki...

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Ülkenin dört bir yanında dev bayrak seferberliği yaşanıyor. Belediyeler bu heyecana öncülük ederken durum en çok bayrak imalatçılarını sevindiriyor. Çünkü dev bayraklar ortalama 100-150 metrekare büyüklüğünde ve 50 kilo ağırlığında

00:00 - 29/10/2006 Pazar
Güncelleme: 06:01 - 29/10/2006 Pazar
Yeni Şafak
En büyük bayrak bizimki...
En büyük bayrak bizimki...

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Yaşlısından gencine, öğrencisinden emeklisine herkes bayram coşkusunu ay-yıldızlı bayraklarını asarak gösteriyor. Ancak bayraklar eskisi gibi camlara pencerele değil, binaların tepelerine ve onlarca metrelik direklere asılıyor. Bu durum ise en çok bayrak imalatçılarını sevindiriyor.


Talepler yüzde 200 arttı

Gözde Bayrak'ın sahibi Akın Altıer, son yıllarda bayrak satışlarında bir artış yaşandığını, ancak 29 Ekim-30 Ağustos ve 19 Mayıs gibi milli bayramlarda bayrak satışlarının yüzde 200 arttığına dikkat çekiyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi yurdun dört bir yanından sipariş aldıklarını ve taleplere yetişmekte zorlandıklarını ifade eden Altıer; "Bu bayramları her sene yaşıyoruz. Ancak eskiden talep bu kadar çok değildi” diyor. Merkezi yerlere dev bayrakların dikilmesinin de işlerinin açılmasını sağladığını belirten Akın Altıer, şunları söylüyor: "Gerek holdingler gerekse kamu kuruluşları, özel günlerde binalarının cephelerinin tamamını dev bayraklarla kaplıyorlar" Bu arada büyükşehir ve ilçe belediyeleri de bayrak dikme yarışında.


Belediyeler yarışıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarayburnu, Emirgan Korusu, İstanbul Beylikdüzü girişi, Ulus'taki TRT binası, Çamlıca

TEM gişeleri, Kartal, Pendik Kızılay önü, Pendik Gözdağı, Çamlıca tepesi ve Kayışdağı'ndan oluşan 10 ayrı noktaya dev

Türk bayrağı dikmeye hazırlanıyor. Paraşüt bezinden dikilen 150 metrekare ebadında, 50 kilo ağırlığındaki dev bayraklar, 36 metrelik direklere asılıyor.


17 yıl önce