|

Engellinin protez bacağını çaldılar

Adana’da camiye elini yüzünü yıkamaya giden 43 yaşındaki Eyüp Ataban'ın motosikleti ve üzerine bıraktığı protez bacağı çalındı. Motosikletiyle para kazanan ve geçinmeye çalışan Ataban, insanların bakışlarından rahatsız olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
11:13 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:20 - 6/11/2017 Pazartesi
IHA
43 yaşındaki engelli adam, protez bacağının çalınmasıyla koltuk değneklerine mahkum oldu.
43 yaşındaki engelli adam, protez bacağının çalınmasıyla koltuk değneklerine mahkum oldu.

Boyacılık yapan Eyüp Ataban (49) 3 yıl önce çalışmak için Mersin’e gitti. Evin dış cephesini boyarken fırçanın yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu Ataban yaralandı. Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve burada tedavi edilen Ataban’ın sağ bacağı diz altından kesildi. Koltuk değneğine mahkum olan ve çalışamayan Ataban’a devlet bir süre sonra protez verdi. Ataban’ın yaptığı başvuru sonrası 3 ayda bir bin 50 lira emekli maaşı bağlandı. Ataban bu maaş ile ev kiralayıp engelli motosikletiyle de ufak tefek iş yapmaya başladı.

10 dakikada çaldılar

Bundan yaklaşık 7 ay önce Merkez Sabancı Camisi’ne motosikletiyle elini yüzünü yıkamaya giden Ataban, protez bacağını çıkartıp motosikletin direksiyonuna astı. Geri geldiğinde motoru ve protez bacağı çalınan Ataban, polise haber verdi. Ataban'ın bacağı ve aracı bulunamadı.

  • "Protez bacak aldım ve özürlü motoru buldum bisikletten bozma 400 liraya onunla çalışmaya başladım. Sabancı Merkez Camisi’nin karşısında 10 dakika sürmedi geçtim yüzümü yıkadım geldim baktım motor da yok protez bacak da yok. Böyle çok zor oluyor protez varken ev kiralamıştım evimin temizliğine kadar bütün işlerimi yapıyordum ve istediğim gibi gezebiliyordum. Ben yolda giderken küçük çocuklar ayağımdakinin ne olduğunu bilmiyor ve bana bakmıyorlardı, şimdi ise bana garip garip bakıyorlar bu durumda psikolojik olarak rahatsız oluyorum."

Eyüp Ataban tek isteğinin emeklilik olduğunu ancak engelli raporu yüzde 59 verildiği için emekli olamadığını, tekrar doktora başvuracağını söyledi.



#Engelli
#protez bacak
6 yıl önce