|

Erdem Yayınları'ndan kültür yayıncılığında atak

30 yıldan fazladır çocuklar için eserler yayınlayan Erdem Yayınları, Kültür Yayınları alanında yeni eserleri okuyucuyla buluşturuyor.

Yeni Şafak
19:28 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 20:06 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

1984 yılından bu yana Çocuk Edebiyatı alanında bir marka olan Erdem Yayınları, Erdem Yayın Grubu olarak yoluna devam ediyor. Özellikle Kültür Yayınları alanında yeni çalışmalara imza atan Erdem Yayınları; düşünce, edebiyat, sanat, mimari, mizah ve daha birçok alanda kültür yayıncılığı yapmayı hedefliyor.



Kültür kitapları serisinin ilk ürünleri raflarda yerini alırken yayın evi, “İyi kitapları bulmak, onları güzel insanlarla buluşturmak en büyük amacımız" cümleleriyle hedefini ifade ediyor.



Accabadora




Erdem Yayınları'nın Kültür Yayıncılığı alanındaki ilk eserlerinden biri Accabadora. Michela Murgia'nın yazdığı roman, Esma Fethiye Güçlü'nün çevirisi ile okuyucuyla buluştu. Yirmiden fazla dile çevrilen Accabadora'yı Türkçe'ye ilk çeviren Erdem Yayınları oldu.



Asuman




Bülent Ata'nın kaleme aldığı Asuman ise serinin bir diğer kitabı. “Ailenizin kızı olmaya talip olan Asuman'ın hikayesi bu" cümleleriyle başlayan 'Asuman', Dr. Melike Günyüz'ün Yayın Yönetmenliğinde çıktı.



Benim Şarkım




Erdem Yayınlarının kültür yayınları arasında en dikkat çeken eserlerden biri olan ve 13 öykücünün kendi şarkılarının öykülerini anlattıkları 'Benim Şarkım'; Gamzedeyim Deva Bulmam, Shape of My Heart , Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin, Sürgün Gibi Masallarda, Ya Evde Yoksan gibi farklı türlerden şarkılarla bezenmiş öyküleri, Cihan Aktaş, Bülent Ata, Fatma Atıcı, Ahmet Büke, Zeynep Delav, Sedat Demir, Esra Demirci, Melike Günyüz, Fatma Akkubak İşler, Yıldız Ramazanoğlu, Güray Süngü, Yunus Emre Tozal ve Sadık Yemni'nin kaleminden aktarıyor.



Bi Ters Bi Düz




Yazar Ayşe Böhürler'in yeni kitabı 'Bi Ters Bi Düz' , eğitim, kültür, İslamcılık ve daha birçok başlık altında toplumdaki algıyı neden ve niçinleriyle sorguluyor. Ayşe Böhürler, Erdem Yayınları etiketiyle çıkan “Bi Ters Bi Düz" kitabında, sosyolojik bir çözümlemeye gidiyor ve olaylara daha yakından ve tarafsız bakılmasını sağlıyor.



Gönül Dağı



Savaş Ş. Barkçın'ın kaleme aldığı Gönül Dağı adlı eser, akıcı üslubu ile okuyucuyu Türk halk müziğinin yapı taşlarından Neşet Ertaş'ın dizelerinde bir yolculuğa çıkıyor. Kitap, “Neşet herhangi bir müzisyen, besteci, sanatçı değildir. Yeri sadece bende değil, milletin gönlünde bir çınar kadar kök salmıştır." cümleleriyle dikkat çekiyor.



Kim Güldüye Gittim, Gelecem




Mizah alanında önemli bir isim olarak görülen Mine Sota'nın yeni kitabı 'Kim Güldüye Gittim, Gelecem', “Bütün dertlere amaaan! Gül geç!" dedirtecek kitap" olarak sunuluyor. Hayata kocaman bir kahkaha molası vermek isteyenler için yazılmış komik öyküleri yer aldığı kitap, okuyucularını bekliyor.



Küfür Fedaisi




Tasavvuf alanında önemli eserler veren M.Fatih Çıtlak'ın son kitabı 'Küfür Fedaisi', Mesnevî-i Mânevî'nin ilk kıssalarından biri olan hain vezir hikâyesini konu alıyor. Bu hikâye, Hıristiyanlardan kurtulmak isteyen Yahudi padişahın hizmetindeki bir vezirin hain planıyla açılıyor: Hıristiyanların arasına karışacak, âlimlerinden gibi görünecek, yanlış telkinlerle hem dini tahrif edecek hem de usul usul nifak tohumları ekecek... İşte küfür fedaisinin serancamı böyle seyrediyor.



Nazarzede Kliniği




Erdem Yayınları Kültür Kitapları serisinin son kitabı ise Nazarzede Kliniği. Sadık Yemni'nin kaleme aldığı eser, 7 yaş ve üzerine hitap ediyor. “Postmodern realiteyle zamandan azade hakikatin amansız mücadelesi" ifadeleriyle dikkat çeken kitap, yazarın 24. kitabı.


#Erdem Yayınları
#Kültür Kitapları
#Kitap
8 yıl önce