|

Erdoğan'ın talimatıyla Ümmühani nine evine kavuştu

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde dükkandan bozma odada sürdürdüğü yaşamıyla basında yer alan 87 yaşındaki Ümmühani nine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan eve yerleştirildi. "Allah devletimizden razı olsun" diye konuşan Ümmühani nine, evinin tam da istediği gibi olduğunu kaydetti.

Yeni Şafak
09:50 - 4/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:08 - 4/05/2017 Perşembe
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği Ümmühani nine ile  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ilgilendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği Ümmühani nine ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ilgilendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelince Narlıtepe Mahallesi'ndeki evinden alınarak Gaziantep Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilen Ümmühani Dağcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aracılığıyla görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan istediği evine kavuştu.

Belediye ekiplerince kiralanan ve baştan sona yeni eşyalarla döşenen evinde Ümmühani Nine'yi ziyaret eden Fatma Şahin, halini hatırını sorduğu Dağcıoğlu'yla bir süre sohbet etti.

Oturduğu mahallede yeni bir ev kiralandı

Türkiye'nin sosyal bir devlet olduğunu, kendisine muhtaç olan hiçkimseyi yalnız bırakmadığını anlatan Şahin, zor durumda olan Ümmühani Dağcıoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bir süreliğine huzurevine yerleştirildiğini, belediye ekiplerinin de bu süreçte Dağcıoğlu için uygun ev baktığını kaydetti.
Şahin, yaşlı kadın için yine oturduğu mahallede bir ev kiralandığını ve içinin döşendiğini dile getirerek, ''Teyzemizin ne istediği önemliydi. Huzurevinde kalmak istemedi. Müstakil bir evde rahat etmek istedi. Burası eski kaldığı yere de yakın. Aynı çevrede rahat edebileceği bir ev. Teyzemiz nasıl mutlu ve huzurlu olacaksa bundan sonraki ömrünü nasıl yaşamak istiyorsa, onun dediği gibi yapalım istedik.Belediyemiz gerekli destekleri verecek. Artık kimseye muhtaç olmadan burayı çevirecek gücü var. İyiyi çoğaltmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

'Tam da istediğim gibi'

Ümmühani Dağcıoğlu da huzurevinde rahat edemediğini ancak evine yerleşmesiyle çok mutlu olduğunu söyledi. Eski evinden sadece birkaç parça eşyası ile kıyafetlerini aldığını anlatan Dağcıoğlu, "Buradaki komşularım çok iyi. Benimle ilgileniyorlar, Allah devletimizden razı olsun. Burası çok iyi. Tam da istediğim gibi oldu" dedi.

#Gaziantep
#Ümmühani Dağcıoğlu
#Fatma Şahin
7 yıl önce
default-profile-img