|

Erdoğan'lı Mescid-i Aksa filmi

Gazzeli yönetmen Ammar Tillavi'nin hazırladığı, Kudüslü ödüllü yönetmen Muhammed Fatih'in görüntü yönetmenliğini üstlendiği Recep Tayyip Erdoğan temalı Mescid-i Aksa kısa film izleyenleri duygulandırıyor. Kısa film, 'Mescid-i Aksa'yı Erdoğan özgürleştirecek' vurgusuyla dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
13:05 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 19:56 - 6/12/2015 Pazar
Yeni Şafak

İsrailli bir askerin okul çantalı küçük bir çocuğa uyguladığı baskı üzerinden başlayan videoda, Erdoğan'ı canlandıran kişinin Mescid-i Aksa'ya gidişi gösteriliyor. Osmanlı vurgusuna atıf yapılan filmde fes figürü de öne çıkıyor. Kudüs'ün gündelik yaşamında İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik uygulamalarının anlatıldığı filmde, Erdoğan Mescid'i Aksa'ya girerken, Mehmet Akif İnan'ın “Mescid-i Aksa Şiiri"ni okuyor. Bu esnada Kudüs'te zaman dururken, şiirin sonunda Erdoğan başındaki fesi, İsrail askerinin elinden kurtarıp kucağına aldığı Filistinli çocuğa giydiriyor.



Gazzeli yönetmen Ammar Tillavi'nin hazırladığı, Kudüslü yönetmen Muhammed Fatih'in eşsiz Kudüs görüntüleriyle süslediği kısa filmde, Erdoğan'ın bir süre önce Medeniyet ve Şehirler Konferansı'nda okuduğu, Mehmet Akif İnan'ın 'Mescid-i Aksa Şiiri'nin ilk ve son dörtlüğüne yer verildi:



Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde

Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu

Varıp eşiğine alnını koydum

Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu


Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde

Götür Müslümana selam diyordu

Dayanamıyorum bu ayrılığa

Kucaklasın beni İslâm diyordu.



#Erdoğan
#Kudüs
#Mescid'i Aksa
#Mescid-i Aksa Şiiri
#Mehmet Akif İnan
#ammar tillavi
8 yıl önce