|

'Erol benim yol arkadaşımdı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın dostu olan ve AK Parti’nin tüm reklam kampanyalarına büyük emek veren Erol Olçok ve 15 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip, 15 Temmuz’un baba-oğul şehadete yürüyen kahramanları oldu. Erol Olçok ve oğlunun cenazesinde gözyaşlarına hakim olamayan Erdoğan, "Erol benim yol arkadaşımdı" sözleriyle hafızalara kazındı.

Yeni Şafak
10:49 - 15/07/2017 السبت
Güncelleme: 11:06 - 15/07/2017 السبت
Diğer
Erol Olçok, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile birlikte 15 Temmuz'da şehit oldu.
Erol Olçok, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile birlikte 15 Temmuz'da şehit oldu.
15 Temmuz
gecesi,
FETÖ
'cü hainlerin şehit ettiği isimlerden biri de
ve 16 yaşındaki
'tu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın dostu olan ve AK Parti'nin tüm reklam kampanyalarına büyük emek veren Olçok, o gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki direnişe katıldı. Baba-oğul darbecileri geçit vermemeye çalışırken hainlerin kurşunlarıyla şehit edildiler.

Babasının peşinden giden bir yiğit

Darbe girişimini öğrenir öğrenmez hemen meydanlara inmek için harekete geçen
, oğluna evde annesi ve kardeşleriyle kalmasını söyledi. Babasını dinlemeyen
, darbecilere karşı durmak için babasının peşinden meydanlara indi. İlk olarak Altunizade'ye giden
, sokağa çıkan vatandaşlara, "Bu vatan bizim, kimse bu vatanı bizden alamaz. Köprü'de sorun büyük arkadaşlar, orayı almamız lazım" sözleriyle cesaret verdi.

Hainleri ikna etmeye çalıştı
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru yürüyen halkın arasında en önde giden
köprüye geldiğinde darbeci askerleri ikna etmeye çalıştı. Hainleri ikna edemeyen Olçok, sürekli ateş açıldığından dolayı oğlunu güvenli bir yere koymak istedi. Oğluna doğru gitmeye başladığı anda darbeciler tarafından vuruldu. Vücuduna 3 mermi isabet eden Olçok'a yardıma koşan oğlu ise iki zırh delici mermiyle kalbinden vuruldu. Sabah'ın haberine göre,
olay yerinde şehit düşerken, Erol Olçok kaldırıldığı hastanede şehadete ulaştı.

Erdoğan konuşmasına devam edemedi

Erol Olçok ve oğlu
, Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmasına devam edemeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Erol benim yol arkadaşımdı. Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Mekanları cennet olsun İnşallah" dedi.
#Erol Olçok
#Abdullah Tayyip Olçok
٪d سنوات قبل