|

"Ertuğrul 1890" filminin fragmanı ve afişi yayınlandı

Türk-Japon dostluğunun gerçek hikayesini iki tarihi olay üzerinden anlatan ve 25 Aralık'ta Türkiye'de vizyona girecek olan 'Ertuğrul 1890' filminin fragmanı ve afişi yayınlandı.

Yeni Şafak
08:31 - 17/11/2015 Salı
Güncelleme: 09:04 - 17/11/2015 Salı
AA

Japonya ve Türkiye'nin ilişkilerine damga vuran iki tarihi olayı beyazperdeye taşıyan "Ertuğrul 1890" filminin fragmanı ve afişi yayınlandı.



Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Japonya-Türkiye ortak yapımı filmde, iki ülke halkları arasında 95 yıl arayla, 1890'da Kushimoto'da ve 1985'te Tahran'da yaşanan, iki karşılıksız yardımlaşma ve kurtarma hikâyesini ele alıyor.






Film, 1890'da 600'ü aşkın mürettebatıyla fırtınaya yakalanarak, Japon karasularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hazin hikayesini ve 1985'te 215 Japon vatandaşının, Başbakan Turgut Özal'ın talimatıyla THY tarafından İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı gerçek öykülerini kurgusal bir senaryoyla aktarıyor.



Film 5 Aralık'ta Japonya'da, 25 Aralık'ta ise Türkiye'de vizyona girecek.





Bugüne kadar Türkiye'de yapılmış en büyük bütçeli sinema filmlerinden biri olarak dikkat çeken filmin, yapımcılığını Türkiye tarafında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Japonya tarafında ise Ertugrul Film Partners yapım ortağı grubu üstleniyor.



Mitsutoshi Tanaka'nın yönettiği filmin senaryosu Eriko Komatsu tarafından kaleme alınırken, senaryo ve tarih danışmanlığı Prof. Dr. İskender Pala, görüntü yönetmenliğini Tetsuo Nagata, sanat yönetmenliğini Hakan Yarkın ile Hidefumi Hanatani üstlendi.



Japon-Türk ortaklığında çekilen ilk film olan Ertuğrul 1890'ın çekimleri, Japonya ve Türkiye'de 4,5 ayda tamamlandı.



Filmde, Türkiye'den Kenan Ece, Alican Yücesoy, Uğur Polat, Mehmet Özgür, Tamer Levent, Melis Babadağ, Murat Serezli, Deniz Oral, Hakkı Haluk Cömert, Cem Cücenoğlu, Erkan Pekbay, Mert Aygün, Alper Düzen; Japonya'dan Seiyo Uchino, Shioli Kutsuna, Naoto Takenaka, Yui Natsukawa, Toshiyuki Nagashima, Takashi Sasano, Yukiyoshi Ozawa gibi oyuncular rol adlı.


#Ertuğrul 1890
#Turgut Özal
#Türkiye
#Japonya
8 yıl önce