|

Eşi vefat edince iş başa düştü

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Eda Seyrek, eşinin vefatının ardından matbaalarının işletmesini üstlendi. Eşine yardım etmeye gittikçe işi de öğrendiğini söyleyen Seyrek, çok hevesli olduğunu ve 2 çocuğuyla iş başına geçerek ekmek paralarını çıkardığını anlattı.

Yeni Şafak
17:13 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:21 - 20/10/2016 Perşembe
AA
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki 4 çocuk annesi Eda Seyrek, vefat eden eşinin mesleği olan matbaacılığa başladı.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki 4 çocuk annesi Eda Seyrek, vefat eden eşinin mesleği olan matbaacılığa başladı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki 4 çocuk annesi Eda Seyrek, vefat eden eşinin mesleği olan matbaacılığa başladı. Yaklaşık 3 yıl önce eşini kaybeden Seyrek, Kışla Mahallesi'ndeki iş yerlerinde yaklaşık 50 yıllıdır faaliyette olan Viranşehir Gazetesi basımını ve matbaa işlerini yapıyor.Eda Seyrek yaptığı açıklamada, daha önce matbaada eşine yardım ettiğini ve mesleği öğrendiğini söyledi.



'Ekmeğimizi çıkarıyoruz'


Matbaa işlerinin beceri gerektirdiğini anlatan Seyrek, "Eşim Eyyüp Seyrek ile yaklaşık 14 yıl önce evlendik. Eşim yerel gazete çıkarıyordu. Ben de ev işlerimden arta kalan zamanımda eşimin yanına gelerek gazete ve matbaa işlerinde kendisine yardımcı oluyordum. Çok hevesliydim, işi öğrendim. Eşim vefat edince 'İş başa düştü' diyerek 2 çocuğumla matbaanın başına geçtim. Şimdi burayı ben işletiyorum. Ekmeğimizi çıkarıyoruz." diye konuştu.



Gazetenin tasarımını da kendisinin yaptığını belirten Seyrek, bütün zorluklara rağmen 3 yıldır gazetelerini çıkardığını kaydetti.



#Şanlıurfa
#Eda Seyrek
8 yıl önce