|

Evlatlık alındığında 7 yaşında 3 buçuk kiloydu

Bulgaristan'da yetim evinde yaşayan Ryan Morse, skolyoz, beyin felci, kısa bacaklar ve cücelik hastalığı ile doğdu. David ve Priscilla çifti tarafından evlat edinildiği zaman ise, yedi yaşında olmasına rağmen sadece 3,6 kiloydu. Doktorların yaşayamaz gözüyle baktıkları Ryan Morse, gün geçtikçe yeni ailesinin yanında daha da sağlıklı hale geldi.

Yeni Şafak
15:59 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:13 - 8/12/2016 Perşembe
Diğer
Evlatlık alındığında 7 yaşında fakat 3.5 kilo olan Ryan, şimdi 10 kilo ve konuşuyor.
Evlatlık alındığında 7 yaşında fakat 3.5 kilo olan Ryan, şimdi 10 kilo ve konuşuyor.

Her şey dört çocuklu Priscilla Morse'un 2014 yılında, Facebook'taki evlat edinme sayfasında Ryan'ın fotoğrafını görmesiyle başladı.Evlat edinme isteğini belirten aile, Ryan Morse için bir umut ışığı haline geldi. Gerekli işlemlerin ardından Ryan, 2015'in ekim ayında Morse ailesine gönderildi. Ryan'ın hayatı Morse ailesiyle tanıştıktan sonra böyle değişti:

Priscilla Morse, Ryan ile ilk karşılaşmalarının oldukça korkutucu olduğunu belirtirken, onun iskelet gibi gözüktüğünü ve aklına gelen ilk düşüncenin Ryan'ın asla kurtulamayacağı gerçeği olduğunu söylüyor.

Evlat edinildikten sonra Ryan, iki ay boyunca hastanede kaldı. Doktorlar ise onun uzun süre yaşayamayacağını düşünüyordu.

Ryan ve ailesi birbirlerinden güç alarak, bu zorlu süreci kimsenin tahmin etmediği şekilde yürütmeye başladılar.Kısa süre içinde Ryan, büyük gelişim göstererek herkesi şaşkına uğrattı.

Kilo almaya başlayan Ryan, kısa sürede sağlıklı saçlara ve sağlıklı ten rengine sahip oldu.Şimdilerde sekiz yaşında olan Ryan, 10 kiloya ulaştı ve yavaş yavaş konuşmaya başladı.

Ryan'ın bu gelişimini mucize olarak değerlendiren doktorlar, aynı zamanda daha ne kadar gelişebileceğini, tedavinin ne kadar süreceğini ve tam olarak konuşup konuşamayacağını net olarak bilemiyor.

Priscilla Morse'un ise özel ihtiyaçları olan çocukları evlat edinmek istemesinin altında bir sebep yatıyor.

Henüz küçük bir kız çocuğu iken, hasta olan dokuz yaşındaki abisini kaybetmesi onun için ve ailesi için büyük bir travmaya neden olmuş.

Ailesinin abisini büyük bir sevgiyle büyüttüğünü söyleyen Priscilla Morse, herkesin bir aileye sahip olmayı hakettiğini söylüyor.

Aynı zamanda içindeki sevgiyi, Ryan ve Mckenzie gibi özel ihtiyaçları olan çocuklara vermeyi sürdüreceğini söylüyor.

Ryan'ın bu büyük değişimi, sadece Morse ailesini değil dünyanın çeşitli yerlerindeki birçok insanı etkiledi. Sosyal medyada Priscilla Morse'un paylaşımlar yaptığı sayfası, çok sayıda beğeni aldı.
#Ryan Morse
#Bulgaristan
#Cücelik
#Skolyoz
#Beyin felci
7 yıl önce