|

EXPO'yu 3 günde 90 bin kişi ziyaret etti

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya'nın sergi alanını, 3 günde yerli ve yabancı 90 bin kişi gezdi. Ziyaretçilere yönelik farklı etkinliklerin yapıldığı fuarda ziyaretçilerin ilgisini en çok Osmanlı Bahçesi, Çocuk Adası ve çocuk faaliyet alanında yapılan aktiviteler büyük ilgi topladı.

Yeni Şafak
15:55 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 13:55 - 26/04/2016 Salı
AA
Dönemsel özellikleri yansıtan tarihi bir bahçe olarak kurgulanan Osmanlı Bahçesinde temsili olarak misafirleri Nasreddin Hoca karşılıyor.
Dönemsel özellikleri yansıtan tarihi bir bahçe olarak kurgulanan Osmanlı Bahçesinde temsili olarak misafirleri Nasreddin Hoca karşılıyor.

EXPO 2016 Antalya sergi alanını 3 günde 90 bin kişi ziyaret etti. EXPO 2016, sergi alanında ziyaretçilere yönelik farklı etkinlikler düzenleniyor. İlk 3 günde 90 bin kişinin ziyaret ettiği EXPO 2016 Antalya'da, Osmanlı Bahçesi, Torku Çocuk Adası ve çocuk faaliyet alanında yapılan aktiviteler büyük ilgi topladı.



EXPO 2016 Antalya sergi alanını ilk gün 35 bin 705 kişi gezerken, 3 günde toplam 90 bin kişi ziyaret gerçekleştirdi. Havanın zaman zaman yağmurlu olmasına rağmen gişelerde kuyruk oluşturan ziyaretçiler, ülkelerin bahçelerini ziyaret ederek bilgi alıyor.



Türk bahçeleri ilgi görüyor


Türkiye tema bahçeleri ile bitki heykellerini de inceleyen ziyaretçileri, dönemsel özellikleri yansıtan tarihi bir bahçe olarak kurgulanan Osmanlı Bahçesinde temsili olarak Nasreddin Hoca karşılıyor. Osmanlı Bahçesinin tarihi atmosferinde 15.00-23.00 saatleri arasında hat sanatının tanıtımını izleyen ziyaretçilere, orta oyunu, meddah ve Karagöz-Hacivat gösterileri sunuluyor, tasavvuf müziği dinletisi yapılıyor.



Restoranlar Sokağı arkasında yer alan faaliyet alanında da hem yetişkinler hem de çocuklar için şişme oyun sahalarında eğlence programları düzenleniyor, geleneksel sokak oyunları ziyaretçilere sahneleniyor.






#EXPO 2016 Antalya
#Antalya
#Restoranlar Sokağı
#Osmanlı Bahçesi
8 yıl önce