|

Ezgiler Anadolu'dan dünyaya kanatlandı

Anadolu ezgilerini batı formlarıyla harmanlayan Ensemble Olivinn, İstanbul'a geliyor. Soprano Begüm Tüzemen "Müzik dilimiz Anadolu'dan kanatlanmış ezgilerin dünya müzikleriyle buluşmasıdır" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 03:38 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Evrensel bir müzik anlayışını benimseyip farklı tarzları başarıyla harmanladılar.
​Evrensel bir müzik anlayışını benimseyip farklı tarzları başarıyla harmanladılar.

Evrensel bir müzik anlayışını benimseyip farklı tarzları başarıyla harmanladılar. Berlin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan arka arkaya özel konser daveti aldılar. Ensemble Olivinn şimdi, kendi topraklarına dönüyor. Bu akşam saat 20.00'de Cemal Reşir Rey'de (CRR) konser verecek grubun kurucusu Sinem Altan ve solistleri Begüm Tüzemen ile konuştum.

YENİ BİR DİL

Olivinn'in temelleri on yıl önce atılıyor. Besteci piyanist Sinem Altan, soprano Begüm Tüzemen, bağlama ve balaban virtüözü Özgür Ersoy'dan oluşan Olivinn daha sonra yanlarına Berlinli perküsyonist Axel Meier'i alıyor. Tüzemen grubun müzikal anlayışını "Müzik dilimizi en yalın haliyle Anadolu'dan kanatlanmış ezgilerin dünya müzikleriyle buluşması ve yeni bir müzik dili üretmesi" sözleriyle özetliyor.

TÜRK MÜZİĞİ EVRENSEL

Grubun en beğenilen çalışmaları arasında Kırklar Semahı ve Hekimoğlu gibi türküler var. Bu denemelerle ilgili Sinem Altan, "Bu çalışmalarımız Avrupa'da fazlasıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda insanlığın en eski tarihlerine ev sahipliği yapmış Türk ve Anadolu coğrafyasında oluşan müziklerin ne denli evrensel bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha vurguluyor" diyor.

  • Schubert türkülerle buluşuyor
  • Ensemble Olivinn'in CRR'deki konser programında Schubert, Brahms, Mozart, Beethoven eserleri ile iç içe geçen Anadolu türküleri ve caz elementleri barındıran yeni aranjmanlar yer alıyor. Ensemble Olivinn'in heyecan veren güncel projeleri arasında ünlü Alman besteci Franz Schubert’in kış gezisi albümünün orta Anadolu Türküleri ile buluşması yer alıyor.
#Begüm Tüzemen
#Özgür Ersoy
#Alex Meier
#Sinem Altan
6 yıl önce