|

Fındık bahçesi yerine okula

Düzce'de fındık hasadında çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla geliştirilen "Fındık Bahane Çocuklar Şahane" projesi kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin 5-15 yaş arası çocukları, belirlenen okulda dersler alıyor, sosyal projelere dahil ediliyor. Genç Hayat Vakfı Proje Koordinatörü Çetin, "10-15 yaş arasındaki çocukların bahçelerde değil de eğitim öğretim ortamında hayatlarını devam ettirebilmeleri için bu projeyi geliştirdik. Yaz döneminde hasat sezonu içerisinde bu çalışmalarımızı gerçekleştirerek hem ailelerde hem çocuklarda bu sürecin önlenmesi noktasında adımlar atmaya başladık"diye konuştu.

Yeni Şafak
11:40 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 08:46 - 28/08/2016 Pazar
AA
Akçakoca ilçesi Beyören köyü ilkokulunda sürdürülen projede 128 çocuk, gönüllü eğitmenlerce İngilizce, genel beceri, spor, halk oyunları, müzik ve okur-yazarlık dersleri alıyor.
Akçakoca ilçesi Beyören köyü ilkokulunda sürdürülen projede 128 çocuk, gönüllü eğitmenlerce İngilizce, genel beceri, spor, halk oyunları, müzik ve okur-yazarlık dersleri alıyor.

Genç Hayat Vakfı tarafından fındık hasadında çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla geliştirilen "Fındık Bahane Çocuklar Şahane" projesi kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin 5-15 yaş arası çocuklarına eğitimler veriliyor. Akçakoca ilçesi Beyören köyü ilkokulunda sürdürülen projede 128 çocuk, gönüllü eğitmenlerce İngilizce, genel beceri, spor, halk oyunları, müzik ve okur-yazarlık dersleri alıyor. Genç Hayat Vakfı Proje Koordinatörü Ozan Çetin, yaptığı açıklamada, 2014 yılında projenin ilk adımlarının atıldığını, bir hayali yeşertmekle başlanılan sürecin oldukça başarılı devam ettiğini söyledi.



Çocuk işçiliğinin önlenmesi kapsamında bir farkındalık oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Çetin, proje kapsamında yaz okulu metodunun yanına ailelerin bilinçlendirilmeleri çalışmalarını ekleyerek bu süreci sağlamlaştırmaya ve kitlelerin farkındalığını arttırmaya yönelik çaba içerisinde bulunduklarını belirtti.



Çocuklar hasada gitmek yerine eğitim görüyor


Projeye başlandığında amaçlarının 100 çocuğa ulaşmak olduğunu fakat 128 çocuğa eğitim verdiklerini vurgulayan Çetin, şunları söyledi:



"10-15 yaş arasındaki çocukların bahçelerde değil de eğitim öğretim ortamında hayatlarını devam ettirebilmeleri için bu projeyi geliştirdik. Yaz döneminde hasat sezonu içerisinde bu çalışmalarımızı gerçekleştirerek hem ailelerde hem çocuklarda bu sürecin önlenmesi noktasında adımlar atmaya başladık. İlerleyen süreçlerde daha da somut adımlar atılacağının kanaati içerisindeyiz."



Eğitim alan çocukların konakladıkları yerlerden alınarak okula getirildiğinin altını çizen Çetin, "Saat 09.00'da eğitimlerimiz başlıyor. Öğleye kadar olan süreçte ağırlıklı olarak eğlenceli matematik, eğlenceli sosyal bilimler, eğlenceli İngilizce içeriklerimizle birlikte çocukların teorik açıdan güçlenmelerini amaçlıyoruz. Öğle arasında sıcak öğün verildikten sonra sosyal becerilerinin gelişmesi açısından sportif faaliyetler, halk oyunları, drama etkinlikleri gibi çalışmalar gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı. Çetin, proje kapsamında çocuklara verilen eğitimlerin 7 Eylül'e kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. Projeye katılan çocuklar da fındık toplamak yerine aldıkları eğitimin kendileri için daha iyi olduğunu ifade etti.



#Akçakoca
#Düzce
#Fındık Bahane Çocuklar Şahane
#Genç Hayat Vakfı
#Ozan Çetin
8 yıl önce