|

Fransa tedirgin: Türk dizileri dünyayı fethediyor!

29 Eylül Cuma günü saat 20.00’de yeni bölümüyle sezona merhaba diyecek olan TRT’nin iddialı dizisi “Payitaht Abdülhamid” Fransız ARTE Kanalı’nda yayınlanan “28 Dakika” adlı programa konu oldu.

Yeni Şafak
20:51 - 27/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:19 - 27/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Payitaht Abdülhamid
Payitaht Abdülhamid

Payitaht Abdülhamid’in öne çıkarıldığı program “Türk Dizileri Dünyayı Fethediyor” başlığıyla işlendi.

Programda Türk dizilerinden bahsedilirken, TRT1’de yayınlanan ve büyük beğeni toplayan Payitaht Abdülhamid’e özel vurgu yapılması dikkat çekti.

Programı hazırlayan gazeteci Nadia Daam, bu dizilerin bir ortak noktasının Türk milli kimliğinin tanıtımını yapması olduğunu belirtirken, “Payitaht Abdülhamid dizisi aynı zamanda günümüz Türkiye’si ile ilgili olduğu kadar İslam’la da ilgili birçok referans içermektedir” şeklinde konuştu.

  • Ayrıca Türk dizilerinin yabancı ülkelerde hemen her yerde yayınlandığının belirtildiği programda Orta Doğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika’da Türklerin yumuşak gücünü oluşturduğu; hükümetin de bunu gizlemeden “hemen her eve gireceğiz” şeklindeki açıklamalarına değinildi. Türklerin dizi izlemeyi çok sevdiği ve haftada 50 civarında dizi yayınlandığına dikkat çekilen programda bu yumuşak güç ve ulaştığı yerlerin gözden kaçırılamayacak kadar etkili olduğu vurgulandı.

28 dakika adlı programda uzmanlar tarafından, Türk dizilerinin dünyada azımsanamayacak bir etkisi olduğunun altını çizilirken, Türkiye’nin dizilerinin üzerinden kültürel tanıtımının yapıldığı belirtildi.

Programda TRT’nin tarihi dizilerine özel vurgu yapılarak kesitler sunulması ve Türkiye ile ilgili diğer yorumları, Fransızlar Türk dizilerinden neden rahatsız oluyor sorusunu akla getiriyor.

2016 yılı itibariyle Türkiye’de dizi sektörü son yıllarda büyük atılım göstererek dünyanın dört tarafına ihraç ediliyor.
TRT’nin iddialı yapımları batılı dizilerden farklı olarak olayları bölge insanının bakış açısıyla, gözüyle işliyor.
Hal böyle olunca bu diziler Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yayınlandığı ülkelerde de büyük ilgi görüyor.


#TRT
#Payitaht Abdülhamid
7 yıl önce