|

"Frekans" 8 Temmuz'da vizyonda

Stephen King'in çok satan "Cell" adlı korku romanından uyarlanan "Frekans", 8 Temmuz'da vizyona girecek.

Yeni Şafak
14:13 - 21/06/2016 Salı
Güncelleme: 11:13 - 21/06/2016 Salı
AA
John Cusack, Samuel L. Jackson ve Isabelle Fuhrman'ın başrolleri paylaştığı film, Stephen King'in Cell adlı romanından uyarlandı.
John Cusack, Samuel L. Jackson ve Isabelle Fuhrman'ın başrolleri paylaştığı film, Stephen King'in Cell adlı romanından uyarlandı.

Yapımcılığını Richard Saperstein ve Michael Benaroya'nın üstlendiği, Tod Williams'ın yönetmenliğini yaptığı filmde, başrolleri John Cusack, Samuel L. Jackson ve Isabelle Fuhrman paylaşıyor.



Günümüz digital çağında çekilen zombi türününün yeni bir örneği olan filmde, bilinmeyen bir frekansın, cep telefonu kullanıcılarını vahşi yırtıcılara dönüştürmesinin ardından Boston'dan kaçmaya çalışan üç felaketzedenin hikayesi ele alınıyor.



Açıklamada görüşlerine yer verilen Tod Williams, dünyada kayıtlı 6 milyar cep telefonu kullanıcısı olduğunu ve bu rakamın, dünya nüfusunun yüzde 80'ine yakın olduğunu belirtti.



Williams, cep telefonlarıyla insanın yakın ilişkisine de işaret ederek, "Alan, zaman, toplum hatta var oluş algımızı bile değiştirdiler. Söz konusu bu etkili değişimlerin olumlu etkileri estetik reklamlarla kutlanıp satılmakta. Ancak ben bahsi geçen bu başarılara eşlik etmekte olan karanlık ve ölümcül gölgeyi fark etmeye başladım. Stephen King 2006 yılında bu ağır adımlarla gerçekleşmekte olan küresel istilanın farkına vardı. Bu gelişime ivme kazandırıp onu bir felakete dönüştürdü." ifadelerine yer verdi.





Frekans'ın birey ve kolektif topluluk arasındaki bir savaş olduğunu kaydeden Williams, "Ancak onu destansı yanının ötesinde ilginç kılan bir savaştan çok daha öte olması. Aynı zamanda bir ölüm kalım meselesi olması. Film, içinde soruları barındırıyor. İzleyiciler cevapları bulabilmek için koltuklarında mücadele ederlerken, dikkatleri dağılınca kendilerini çok ürkütücü ve ürperten bir deneyimle karşı karşıya buluyorlar. Bu deneyimi sinemadan çıktıktan sonra da konuşup tartışacaklar ve ironik bir şekilde bunu Twitter ve Facebook'ta, telefonlarında konuşarak ya da mesajlaşarak yapacaklar." değerlendirmesini yaptı.



Williams, Stephen King romanıyla işe başlamanın, büyük oyuncularla çalışmak anlamına geldiğini ifade ederek, bu tür filmlerde çok gerçekçi, oyuncular için canlandırmaya değer, özel karakterler yazıldığından büyük oyuncularla çalışıldığını aktardı.



Frekans'ın, bilimkurgu, gerilim ve korku türünü sevenleri sinema salonlarına çekmesi bekleniyor.



#frekans
#John Cusack
#Samuel L. Jackson
#sinema
8 yıl önce