|

Gaziantep’in mozaiklerini dünya tanıyacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile Gaziantep mozaiklerini dünyaya tanıtmak için 2 yıl sürecek bir proje gerçekleştiren Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneği, yapılan çalışmalarını basına tanıttı.

Yeni Şafak
17:44 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:44 - 6/02/2016 Cumartesi
IHA

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın öncülüğünde yürütülen projeyle Anadolu topraklarındaki mozaiklerin 2 yıl boyunca dünyanın farklı bölgelerinde tanıtılması amaçlanıyor. İlk büyük tanıtım atağı da 11 Şubat'ta İsviçre'nin dünyaca ünlü kayak merkezi Gstaad'ta gerçekleştirileceği belirtildi.



Anadolu'nun kültürel mirasına sahip çıkarak ülkeyi dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirten ONE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, amaçlarının ilk olarak yurt dışı lansmanları ile projeyi dünyada tanıtarak farkındalığını artırmak olduğunu söyledi. Daha sonraki aşamada ise aralarında tarihçilerin, akademisyenlerin ve basın mensuplarının olduğu 25 kişilik grupları Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kahramanmaraş'ta ağırlayarak projenin tanıtım ayağını tamamlamayı hedeflediklerini belirten Çetindoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bu şehirlerin belediyeleri ile ortaklaşa çalıştıklarını ifade etti.



Projenin ilk yurt dışı etkinliğinin 11 Şubat'ta İsviçre'nin Gstaad kentinde yapılacağını belirten Çetindoğan, “İngiltere, İtalya ve Amerika'da lansmanları da gerçekleştirilecek. Mozaik yolu projesinin ana sponsorluğunu üstelenen Şölen İcra Kurulu Başkanı Elif Çoban, “Sektörümüze yaptığımız yatırımları aynı zamanda ülkemiz ekonomisine değer katmak için bir vesile olarak görüyoruz. Bu yatırımları yaparken doğduğumuz şehir Gaziantep'i önemli bir üs olarak konumlandırıyoruz" diye konuştu.



M.Ö. 4000'li yıllardan günümüze kadar sayısız uygarlığa ev sahipliği yapan Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinin yer aldığı bölgede yapılan arkeolojik kazılar sonucunda gün yüzüne çıkan Anadolu'nun mozaik eserlerinin yurt dışında tanıtımını kapsıyor. Mozaik Yolu Projesinin tanıtım toplantıları kapsamındaki etkinliklerde Vodafone desteğiyle hazırlanan mapping gösterisinin de yer alacağı belirtildi.

#Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
#Gaziantep mozaikleri
#Prof. Dr. İlber Ortaylı
8 yıl önce