|

Geleneksel sanatları gençler tanıtacak

Geleneksel sanatlarımızı yarına taşımayı amaçlayan “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Yarışmanın koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Berk, "Geleneksel sanatlarımızın desteklenmesi ve genç sanatçılarımızın eserlerinin tanıtılması için bu yarışmalar çok önemli" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:58 - 7/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Doç. Dr. Süleyman Berk
Doç. Dr. Süleyman Berk

Albayrak Holding sponsorluğunda Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na katılımlar başladı. Ana temanın “Sadakat” olduğu yarışmada amaç, Türkiye’de özellikle son 12 yılda geleneksel sanatlara karşı artan ilginin devamını sağlayıp sanata gönül veren insanları bir araya getirmek.


DESTEK GEREKİYOR

İslam sanatları olarak da bilinen hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, cilt, çini, kalemişi ve kat’ı alanında düzenlenen “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması Doç. Dr. Süleyman Berk koordinatörlüğünde düzenleniyor. Berk, yarışma hakkında şunları kaydediyor: "Geleneksel sanatların desteklenmesi gerekiyor. Yeni nesil sanatçıların ortaya çıkartılmasında bu yarışmaların çok önemli. Bu bakımdan Geleceğin Ustaları'nı çok önemli görüyoruz. Uluslararası bir yarışma olduğu için yurt dışında ne var ne yok sanatçılar görüp birbiriyle tanışabiliyor." Berk, yarışmanın bu yılki "Sadakat" temasının sadece "hüsn-i hat" dalı için geçerli olduğunu, diğer sanat dallarında ise konunun serbest olduğunu söylüyor.


SON KATILIM
30 ARALIK'TA

Yarışmaya son katılım tarihi 30 Aralık 2017 Cumartesi. Yarışmaya sadece bir eserle ve bir dalda katılabilecek olan genç ustalar, eserlerini 01-30 Aralık 2017 tarihleri arasında teslim edebilecek. 03-13 Ocak 2018 tarihleri arasında seçici kurulun toplanacağı yarışmada, sonuçlar 15 Ocak 2018 Pazartesi günü açıklanacak. 8 ayrı dalda ilk 3 dereceye giren ve teşvik ödülüne layık görülen isimlerin ödüllendirileceği yarışmada birinciye 12.000 TL, ikinciye 8.000 TL, üçüncüye 6.000 TL, teşvik ödülüne layık görülen ilk iki sanatçıya ise 2.000 TL para ödülü hediye edilecek. Yarışmada dereceye giren sanatçılar, para ödülünün yanı sıra 24 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde eserlerini sergileyecek.

#Sanat
#Zeytinburnu
#Doç. Dr. Süleyman Berk
7 yıl önce