|

Geleneksel sanatların hamiliyiz

Klasik Türk Sanatları Vakfı ve Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği ‘7 Tepe 7 Sanat Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Dereceye giren cilt ustası Yasin Çakmak, “Geleneksel sanatların hamili olduğumuzu göstermek istiyoruz” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 07:04 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Yasin Çakmak
Yasin Çakmak

Üsküdar Belediyesi’nin Klasik Türk Sanatları Vakfı işbirliğiyle düzenlediği 7 Tepe 7 Sanat Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması Ödül Töreni yapıldı. İkinci kez düzenlenen yarışmada bu yıl hat kategorisinde Huda Purnawadi ve Abdulwahab Ali Hasan Saif, tezhip kategorisinde Hüsna Kılıç, minyatürde Soner Şahin, kat’ı alanında Ümmügülsüm Sevim, ebru sanatında Yasin Şahin, çinide Saadet Aydoğdu ve cilt kategorisinde Yasin Çakmak birinci oldu. Dereceye girenler arasında daha önce yarışmalara katılanlar da var. Yasin Çakmak onlardan biri. İlki 2015’te yapılan yarışmada üçüncülüğü bulunan Çakmak, “Biz bu işe gönül verdik. İşimize karşı ciddi sevgi ve samimiyetimiz var. Amacımız samimi olduğumuzu ve bu işin hamiliğini devam ettirdiğimizi göstermek” diyor.

KEYİF ALDIĞIMIZ İŞLER TAKDİR GÖRÜYOR

Daha önce Hediyem İstanbul Tezhip Tasarım Yarışması'na katılarak birinci olan Hüsna Kılıç burada da birincilik ödülünü kazandı. Tezhip alanında hem akademik hem de sanatsal çalışmalarına 10 yıldır devam eden Kılıç, “Yarışmalarda dereceye girmenin akademik hayatım için artı değerleri olduğunu düşünüyorum. Hem de insanın keyifle yapmış olduğu bir şeyden bu şekilde takdir ve beğeni alması çok güzel bir duygu” diyor ve ekliyor: “Tezhip alanında akademik olarak ilerlemek ilk hedeflerim arasında. Diğer hedeflerimden biri de yurt dışında çeşitli yerlerde kişisel sergiler açmak. Bu konuda çalışmalarıma devam ediyorum.”



Yeni söz
söylemek
lazım
Ümmügülsüm Sevim, Marmara Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları mezunu. Yüksek Lisans’a devam ediyor. Katı’ sanatı ile fakülte döneminde araştırmaları sonucunda tanıştığını söyleyen Sevim, “Katı’ ile ilgili birebir hiçbir hocadan ders almadan tamamen gelenekte yapılmış eserlerden ilhamla çalışmalarıma başladım. 4 yıldır katı’ ile ilgileniyorum. Yapılan yarışmalara katılmaya çalışıyorum. Bu sanatta hedefim gelenekte var olandan ilhamla yeni bir söz söylemek, farklı bir bakış açısı oluşturmak” diyor.

#Klasik Türk Sanatları
#Üsküdar Belediyesi
7 yıl önce