|

Genç hafızlar icazet aldı

Abdüsselam Kur’an Kursu’nun düzenlediği icazet töreninde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 30 genç hafız, diplomalarını aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:48 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Abdüsselam Kur'an Kursu, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak hafız olan 30 genç için icazet töreni düzenledi. 2 yıllık eğitimlerini tamamlayan genç hafızlar, diplomalarını önemli İslam alimlerinden biri olan Abdullah Hatiboğlu'nun elinden aldı.



Diyanet İşleri Başkanlığı hafızlara birer takım elbise hediye etti. Kumbarhane Camii'ndeki icazet törenine katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Hilmi Karslı, İslam medeniyetinin yeniden inşası için hafızlığı önemine işaret ederek, “Kur'an ile ilişkimiz sadece duygusal boyutta kalmamalı, mutlaka düşünce boyutuna, tefekkür boyutuna aktarmamız gerekiyor. İslam medeniyetini yeniden faal hale getirmemiz için bunu yapmamız gerek” dedi. “Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek yetmiyor. Ezberledikten sonra hayatımızda tatbik etmemiz gerekiyor” şeklinde konuşan Beyoğlu Müftüsü Aydın Yiğmen, hafızları yetiştiren hocalara teşekkür etti.






#Abdüsselam Kur’an Kursu
#Hafız
8 yıl önce