|

Genç yazarlara ilk eser desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Edebiyat Eserlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik" maddesini yeniledi. Yeni yönetmenliğe göre bakanlık genç yazarların ilk eserlerine de destek sağlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2017 الإثنين
Güncelleme: 03:38 - 28/08/2017 الإثنين
Yeni Şafak
​Genç yazarlara ilk eser desteği
​Genç yazarlara ilk eser desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, genç edebiyatçıların teşvik edilmesi amacıyla yazarların ilk eserlerine destek sağlayacak.

Bakanlıkça hazırlanan "Edebiyat Eserlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni ve özgün edebiyat eserlerinin üretilmesine, yayımlanmasına, yeni yazarların desteklenmesine yönelik Bakanlıkça sağlanacak maddi desteği ve bu destekten yararlanmaya ilişkin usul ve esasları belirleyen yeni yönetmeliğe daha önceki yönetmelikte yer almayan, "Destek başvurusunda bulunan ve desteğe esas olan eseri yayımlayacak olan kurum veya kişi" olarak tanımlanan "yayımcı" ifadesi de eklendi. Yeni yönetmelikle destek başvuruları yazarlarca değil yayınevleri üzerinden gerçekleştirilecek. Bakanlık, yazarların ilk eserlerine destek sağlayacak. Genç, yeni edebiyatçıların daha fazla desteklenmesinin önünü açacak bu düzenleme daha önceki yönetmelikte yer almıyordu.

  • Yılda iki başvuru alacak
  • Yayın desteği tutarı, destek konusu eserin basım maliyeti ve niteliği dikkate alınarak, 276.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından elde edilecek miktarı geçmemek üzere kurul tarafından belirlenecek. Başvurular ise artık şubat ve ağustos olmak üzere yılda iki kez alınacak.
#Kültür ve Turizm Bakanlığı
#Edebiyat
٪d سنوات قبل