|

Göçten birlik doğdu

TRT tarafından"Göç ve Ayrımcılık" temasıyla düzenlenen "Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri" sahiplerini buldu. Uluslararası kategoride en iyi belgesel Polonya yapımı "Komünyon" seçildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:52 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Uluslararası kategoride en iyi film seçilen Komünyon'un yönetmeni Anna Zamec- ka'ya ödülünü Numan Kurtulmuş verdi.
Uluslararası kategoride en iyi film seçilen Komünyon'un yönetmeni Anna Zamec- ka'ya ödülünü Numan Kurtulmuş verdi.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey'de düzenlenen törende ödüller sahiplerine takdim edildi. "Uluslararası Kategori"de Polonya yapımı "Komünyon" adlı belgesel "En İyi Film Ödülü"nün sahibi oldu. Yönetmen Anna Zamecka'nın ödülünü Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş takdim etti. Kurtulmuş, "Bu seneki konu 'Göç ve Ayrımcılık'tı. Çok sayıda, çok güzel belgeseller geldi. İnşallah bu filmlerle hayatın gerçeklerini dünya kamuoyuna gösterecektir" diye konuştu.


EN İYİ ULUSAL "YÜZLEŞME"

"Uluslararası Kategori"de Hocakulu Narlıyev, Florian Thalhofer, Semih Kaplanoğlu, Pascal Bensoussan, Sergi Dolade ve Reem Bader'den oluşan jüri, dereceye giren filmleri belirledi. Törende "Uluslararası Kategori"de "T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü" "Suriye'de Doğrular" filmiyle Hernan Zin'in, "Üçüncülük Ödülü" de "Çin'in Van Gogh'ları" filmiyle Haibo Yu ve Kiki Tianqi Yu'nun oldu. "Ulusal Profesyonel Kategori"de "En İyi Film Ödülü"nü "Yüzleşme" adlı filmiyle Nejla Demirci aldı.

#TRT
#Belgesel
#Göç
#Ayrımcılık
7 yıl önce