|

Görmez: Çocuklar aşkına duyun bu çığlığı

Halep'te Esed, Rusya ve İran destekli Şii milislerce, siviller hedef alınırken, kentin doğusunda binlerce kişi dehşet verici şartlar altında yaşıyor. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Halep'te yaşananlara sosyal medyadan tepki gösterdi. "Halep'te 'ölmek istiyorum çünkü cennette ekmek var diyen' çocuklar aşkına duyun bu çığlığı" diyen Görmez, ateşkes sağlanması için kalıcı adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Yeni Şafak
22:12 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:58 - 8/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez.

Suriye'nin Halep kentinde Esed rejimi güçleri, Rus uçakları ve İran destekli Şii milisler tarafından binlerce masum insan katledilirken, birçok Halepli yerlerinden edildi.



Uluslararası toplum, yaşanan vahşeti kınamaktan öteye geçemezken, tarihin en kanlı saldırılarıyla karşı karşıya olan kentte masum çocuklar ve kadınlar ölümle burun buruna yaşam mücadelesi veriyor.



Kalıcı adımlar derhal atılmalı


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Halep'te yaşanan katliama ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, ateşkesin sağlanması için kalıcı adımların derhal atılması gerektiğine dikkati çekerek, "İslam ülkelerinin liderlerini bu coğrafyada kan akmaması için her türlü işbirliğine açık olmaya davet ediyorum" dedi.



Görmez, Twitter'dan şunları söyledi:



Bugün Halep'te bombalanan,tekerlekli sandalyesinde evlatlarını ararken Rabbine kavuşan annelerimizin,çocuklarımızın çığlıklarını duyuyoruz.



Halep'te 'ölmek istiyorum çünkü cennette ekmek var diyen' çocuklar aşkına duyun bu çığlığı.



Acıya dayanacak takati kalmamış bu mazlum topraklarda ateşkes sağlanması için derhal kalıcı adımlar atılmalıdır. İslam ülkelerinin liderlerini bu coğrafyada kan akmaması için her türlü işbirliğine açık olmaya davet ediyorum.


Ey Müslümanlar! Secdelerinden başka sığınacak yerleri kalmayan mazlumlar aşkına bu çığlığı duyun,bu sese kulak verin.

























Haleplilerin yardım çığlığı



Halep ölüyor




#Suriye
#Halep
#Diyanet
#Mehmet Görmez
7 yıl önce