|

Güneş batınca felç kalıyorlar

Abdul Rasheed ve Shoaib Ahmed adındaki 2 kardeş, gün boyunca normal bir şekilde hayatlarına devam ediyor. Güneş battıktan sonra felç geçirmiş gibi hareketsiz kalan ve konuşamayan kardeşlerin durumunu doktorlar da çözemiyor.

Yeni Şafak
11:58 - 16/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:08 - 16/09/2017 Cumartesi
Diğer
İki kardeş sağlıklarına kavuşmak ve  yaşıtları gibi yaşamak istiyor.
İki kardeş sağlıklarına kavuşmak ve yaşıtları gibi yaşamak istiyor.

Pakistan’ın güneyindeki Belucistan Eyaleti’nin Quetta kentine yakın bir köyde yaşayan Abdul Rasheed ve Shoaib Ahmed adındaki 2 kardeş, gün boyunca normal birer çocuk olarak okullarına gidiyor, arkadaşlarıyla oynuyor, yemeklerini yiyor. Biri 9 diğeri 13 yaşındaki iki çocuk güneş battıktan sonra felç geçirmişçesine hareketsiz kalıyor ve konuşamıyor.

Çocuklarının doğduklarından beri aynı sorunu yaşadığını anlatan Baba Hashim “Bence çocuklarım enerjilerini güneşten alıyor” demesine karşın çocuklar, gündüz vakti karanlık bir odada dursalar bile hareket edebilmeye devam ediyorlar.


Doktorlar çözüm bulamıyor

Pakistan Tıp Bilimleri Enstitüsü’nden Prof. Doktor Javed Akram ise çok sayıda test yapmalarına rağmen sorunu çözemediklerini belirterek “Doktorlarımız bu çocukların neden gün içinde aktif olabildiklerini ama güneş gidince gözlerini açamaz, konuşamaz ve yemek yiyemez hale geldiklerini anlamak için tahliller yapıyor” dedi.

Ücretsiz sürdürülen testlerin sonuçları analiz için yurt dışındaki uzmanlara gönderilmesine rağmen çocukların hava kararır kararmaz felç yaşamasına neyin neden olduğu bulunamadı. Çocuklar ise bir an önce normal yaşantılarına dönmek istediklerini söyledi.

#Pakistan
7 yıl önce