|

Güneş lekelerine son

Uzmanlar ciltteki güneş lekelerinden kurtulmak için uygulanan yeni yöntem Enzimatik (Maske Peeling) ile, parlak, tazelenmiş ve lekelerden arınmış bir cilde sahip olunabileceğini söyledi.

Yeni Şafak
10:54 - 25/09/2015 Cuma
Güncelleme: 07:54 - 25/09/2015 Cuma
IHA

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Berna Şanlı, Güneş lekelerinin tedavisinde pek çok yöntem bulunduğunu kaydetti.



Son dönemde en çok öne çıkan yöntemin Enzimatik (Maske Peeling) olduğunu belirten Dr. Şanlı, “Yöntemin en güzel yanı bir yandan leke tedavisi sağlarken, diğer yandan ciddi bir rejuvenasyon, yani cilt gençleştirme uygulaması olması. Enzimatik peeling gebelik sonrası ortaya çıkan lekeler, yaşlılık lekeleri ile hassas ciltlerde güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan lekelerin tedavisinde ve lekenin diğer nedenlerinin tedavisinde en etkili yöntemlerden biridir" dedi.


Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Berna Şanlı, Maske peeling uygulamasıyla deride bulunan melanin miktarının azaltılarak, pigmentasyon yani lekenin etkin bir şekilde baskılandığını ifade etti.



“Enzimatik peeling ile lekelere veda"

Enzimatik Peeling'in çok hafif bir soyucu etken madde içerdiğini ve dermatolog gözetiminde olmak şartıyla her türlü cilt tipine uygulanabildiğine değinen Prof. Şanlı, “TCA (Triklosetik) ve güçlü soyucu asitleri içermez, dolayısıyla yan etki riskinin minimum olduğunu söyleyebilirim. Bir ila dört hafta içinde yüzde 90-95 civarı bir yanıtla, parlak, tazelenmiş ve lekelerden arınmış bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Enzimatik peeling, cildin yaşlı görünümü ve yaşlılık lekeleri, yüzdeki aşırı pigmentasyondan kaynaklanan lekeler, derideki koyu lekeler, melasma-kloasma (gebelik maskesi) ve akne izlerinde çok güzel sonuçları olan bir yöntemdir. Aynı zamanda ağrısız ve iğnesizdir" diye konuştu.


Cilt lekelerinde lazer tedavileri, mezoterapi, PRP (trombositten zengin plazma) gibi pek çok başka yöntem de kullanıldığını hatırlatan Dr. Berna Şanlı, lekelerin yaygınlığına, derinliğine, yani şiddetine göre en etkili tedaviyi uzman doktorun belirleyebileceğine vurgu yaptı.



Lekeyi tedavi etmekle iş bitmiyor

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Berna Şanlı, üzerinde durulması gereken önemli bir noktanın da, lekeyi tedavi etmekle sorunun çözümünün bitmediğini, tedavi sırasında ve sonrasında lekelerin artmaması ve tedavilerin daha etkili, daha kalıcı olması için de çaba harcanması gerektiğini bildirdi.



Güneş lekeleri için öneriler


Prof. Dr. Şanlı şöyle devam etti:



“Güneş koruyucu kullanın, Koruyucuyu dışarıya çıkmadan 20 dakika önce kullanın, 2-3 saatte bir tekrarlayın. Unutmayın, bulutlu havalarda bile kullanmalı, yüzme veya terlemeden sonra güneş koruyucunuzu tekrar sürmelisiniz. Koruyucunuz 30 veya daha yüksek faktörlü olmalı ve mümkünse titanyum dioksid veya çinko oksid gibi fiziksel koruyucu da içermelidir. Güneş koruyucu kullansanız bile, yaz mevsiminde sabah 10 ile öğleden sonra 16 arasındaki zamanınızı kapalı mekanlarda geçirmeye çalışın''




Geniş kenarlı, sıkı dokunmuş bir şapka kullanın ve gölge yerlerde bulunmayı tercih edin

: Ama bunların sizi güneşten korumaya tek başına yetmeyeceğini unutmayın. Şapka ancak alın gibi yüzün üst kısımlarını etkili bir şekilde koruyabilir. Gölgede bile çevreden yansıyan ışınlara maruz kalırsınız. Bu nedenle güneşten korunmanın diğer yöntemlerini ihmal etmeyin. Uygun cilt bakım ürünleri kullanın, Kullandığınız ürünlerin cildinizde kızarıklık ve tahriş yapmayan ürünler olmasına dikkat edin.



Tahriş olmuş ciltte lekenin ortaya çıkması veya var olan lekenin artması olasılığı çok yüksektir. Kolonya, ıslak mendil gibi tahriş edici maddeleri yüz, kollar gibi güneşe açık bölgelerde mümkünse hiç kullanmayın. Kese, ağda gibi uygulamalardan kaçının, Güneşe açık vücut bölgelerinde (yüz, kollar, bacaklar gibi) kese ve ağda gibi cildi tahriş edici uygulamalardan kaçının. En azından bu uygulamalardan sonra güneşten ciddi bir şekilde korunun ya da hiç güneşe çıkmayın. Çünkü ciltteki yangının (tahriş ve kızarıklık) güneşe maruz kalınması sonrası leke yapma riski çok yüksektir. Gebelik, doğum kontrol hapı kullanımı ve bazı ilaçların lekeye neden olabildiğini veya lekeleri attırabildiğini unutmayın, Bu durumlarda uzman doktorunuzla birlikte güneşten korunma yöntemlerinizi ve ilaçlarınızı gözden geçirin."

#cilt lekeleri
#güneş lekeleri
#Enzimatik (Maske Peeling)
9 yıl önce