|

Güzellikte bu yanlışlara dikkat!

Güzellikte herkesin doğru bildiği yanlışları açıklayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek,gözlerin değil yüzün ruhun aynası olduğunu söyledi. Cildin ne kadar bakım yapıldığını ve iyi bakılıp bakılmadığını belli ettiğini belirten Dr. Ertek, bazı doğru bilenen yanlışların cildi olumsuz etkilediğini ifade etti.

Yeni Şafak
12:56 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:57 - 21/04/2016 Perşembe
IHA

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, özellikle kadınların ilgi duyduğu bakım önerileri hakkında açıklamalarda bulundu. Cildimizin yaşamımız hakkında bilgi verdiğini söyleyen Dr. Ertek, cilt bakımında hassas noktaları anlattı. Toplum arasında ezbere yapılan, doğru bilinen yanlışları anlatan Dr. Ertek şu önerilerde bulundu:



Siyah noktalardan bantlarla kurtulamazsınız


Siyah noktalardan bantlar yardımı ile kurtulmanın mümkün olamaz.Çünkü siyah nokta bantları sadece burundaki kirleri temizler. Gözeneklerde bulunan siyah noktaları çıkarmaz.Bant üzerinde gördükleriniz yüzeysel kirlerdir.Siyah noktalardan gözeneklerin açılması gerekir.



Selülitler kremle geçmez


Selülitle mücadele edilecekse belirli krem ya da jeller mucizevi etki yaratmazlar.Selülitlerden kurtulmak için bir dermatoloji uzmanına danışarak doğru uygulamalar seçmelisiniz.



Güneş kremi hem yazın hem kışın sürülür


Güneşin yaydığı UVA ışınları (kırışıklığa sebep olanlar) tüm yıl boyunca aynı derecede güçlü yansırlar. Siz gözünüzle görmüyor olabilirsiniz ama UVB ve UVA ışınlarına maruz kalan cilt, yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar ya da en kötü durumda cilt kanseri gibi ciddi problemlerle karşılaşabilir. O yüzden kışın bile yüzünüze, ellerinize cilt tipinize uygun güneş koruyucu krem sürmelisiniz.







Yağlı ciltlerin su bazlı nemlendiriciye ihtiyacı var


Nemlendirici, sağlıklı cilt hücrelerinin korunmasında önemli bir bileşendir. Yağlı ciltlerin de diğer ciltler gibi nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Yağsız, su bazlı olanları tercih etmelisiniz eğer cildiniz yağlı ise.



Akneleri sıkmayın!


Tam tersi akne asla sıkılmamalıdır. Çünkü sıkılırsa aknenin içinde bulunan enfeksiyonu ve inflamasyonu da dağıtmış oluyorsunuz, bunun sonucunda hem yüzde iz oluşuyor, hem daha da büyüyor.



Yüzünüzü sürekli yıkamayın!


Cildinizin bir yağ dengesi var.Her akla gelindiğinde cilt temizliği için yüz yıkamak bu doğal dengeyi bozar.Fazla temizlenen cilt tahriş olabilir, yağ dengesi bozulduğundan sorunlu bir görüntü oluşturabilir"







#Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek
#Dermatolog
#Dermatoloji
#Cilt
#Cilt bakımı
#Güzellik
8 yıl önce