|

Hacca gidecek kasaplar sınavla belirlendi

Bu yıl hac döneminde kutsal topraklara kasap olarak gidecek adaylar için Şanlıurfa'da kurban kesme sınavı yapıldı. Mardin, Diyarbakır, Gaziantep gibi bölge illerinden tur şirketlerine başvuran yaklaşık 4 bin aday, kentteki bir çay bahçesinde sınava tabi tutuldu. Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Tumbul, kurbanı güzel kesenleri ve derisine zarar vermeyenleri kasap olarak aldıklarını söyledi.

Yeni Şafak
17:48 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 14:50 - 22/05/2016 Pazar
AA
Hacca kasap olarak gitmek isteyen adaylar çay bahçesinde sınava tabi tutuldu.
Hacca kasap olarak gitmek isteyen adaylar çay bahçesinde sınava tabi tutuldu.

Şanlıurfa'da, bu yıl hac döneminde kutsal topraklara kasap olarak gitmek isteyen adaylar için kurban kesme sınavı yapıldı.


Kurban Bayramı öncesi hacca kasap olarak gitmek için Mardin, Diyarbakır, Gaziantep gibi bölge illerinden tur şirketlerine başvuran yaklaşık 4 bin aday, kentteki bir çay bahçesinde sınava tabi tutuldu.



Öncelikle yaklaşık bir küçükbaş hayvan ağırlığına denk gelen 45 kiloluk halteri kaldıran adaylar, daha sonra küçükbaş hayvan kesip, derisini yüzerek jüriden geçerli puan almaya çalıştı.



Heyecanlı oldukları görülen kasaplar, sınav esnasında zaman zaman jüri önünde ter döktü. Jürinin değerlendirmesinin ardından başarılı bulunan bin 200 kasap, kutsal topraklara gidecek.



Becerikli kasaplar gidecek


Jüri Başkanı Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınava kasap adaylarının yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.



Becerikli kasapların kutsal topraklara gitmeye hak kazandığını belirten Tumbul, "Sınava giren 4 bin adaydan bin 200'ü kasap olarak hacca gidecek. Burada gerçek kasapları ayırıyoruz. Kurbanı güzel kesen ve derisine zarar vermeyenleri kasap olarak alıyoruz. İlk sınav Şanlıurfa'da yapıldı. Bursa ve İstanbul'da da benzer sınav yapılacak. Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin kişi işçi olarak hacca gidecek" diye konuştu.


#kasap
#Sınav
#Şanlıurfa
8 yıl önce