|

Hamileliğini unutunca doğurduğu bebeği istemedi

23 yaşındaki kadın yakalandığı hastalık sebebiyle hamilelik ve doğum sürecinin çoğunu unuttu. Ebe bebeği kucağına verdiğinde kendi bebeğini geri çevirdi.

Yeni Şafak
10:54 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:47 - 23/02/2017 Perşembe
Diğer
Hamileliğini unutan anne doğurduğu bebeği istemedi.
Hamileliğini unutan anne doğurduğu bebeği istemedi.

Tina Tappenden isimli kadın, bebeği kucağına verildiğinde istemedi ve hemen ebeye geri verdi. Daily Mail'in haberine göre Tina'nın bu davranışının sebebi beynindeki ölümcül iltihaptı. Hastalık yüzünden 23 yaşındaki kadın, hamileliğinin büyük bir kısmını ve doğumunu unutmuştu.



Genç annenin hastalığı hamile olduğunu öğrendikten 1 ay sonra başladı. İşten eve döndükten sonra yolculuğunun hiçbir kısmını hatırlamadığını fark etti. Ertesi gün uykusuzluk sorunu yaşamaya başlayan Tina, her gün biraz daha unutkan olmaya ve saplantılı bir şekilde sürekli su içmeye başladı.




Hastaneye gittiğinde durumun hamilelikten kaynaklandığı söylendi ancak 24 saat sonra yaşadığı psikoz sebebiyle akıl hastanesine kaldırıldı. Yapılan testler sonucunda genç kadının yumurtalıklarında fetüs büyüklüğünde bir kist olduğu anlaşıldı. Bir dizi nöbet geçiren Tina, durumunu stabilize etmek için 8 günlük komaya alındı.



Tina'nın beyin iltihabı, bir yumurtalık kistinin bağışıklık sistemine aşırı yüklenerek beyne saldırmasından kaynaklanıyordu. Şaşırtıcı bir şekilde Ava isimli bebeğin doğumu vücuttaki hormon seviyesini yatıştırark hastalığın semptomlarını hafifletti. Ancak hamileliğinde yaşadığı sorunları, tedavi sürecini ve doğumu hatırlamıyordu. Kısa bir süre içinde yoğun bakıma alınan genç annenin kisti birkaç ay sonra operasyonla alındıktan sonra normale dönmeye başladı.





#Yumurtalık kisti
#Hamile olduğunu unuttu
7 yıl önce