|

Hamsiye doyamadılar, 10 ton tükettiler

İzmir'de Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) tarafından, düzenlenen 7. Hamsi Şenliği'nde 10 ton hamsi tüketildi.

Yeni Şafak
10:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:00 - 8/02/2016 Pazartesi
AA

Balçova-İnciraltı rekreasyon alanında düzenlenen 7. Hamsi Şenliği'ne havanın da güzel olması nedeniyle katılım yüksek oldu. Şenliğin açılış konuşmasını yapan EKAF Başkanı Aydın Özyar, Ege Bölgesi'nde 600 binin üzerinde Karadenizlinin yaşadığını belirtti. Karadenizlilerin en önemli özelliğinin çalışkanlık olduğunu söyleyen Özyar, “Karadeniz insanının olduğu yerde çalışmak, üretmek vardır. Bereket ve paylaşmak vardır. Karadeniz insanı bu ülkenin çimentosudur” dedi.






İzmir Valisi Mustafa Toprak ise hamsinin bolluğun, bereketin simgesi olduğunu belirterek, “Bu şenlik sayesinde Karadeniz'i hissetmiş olduk. Karadenizliler heyecanlı, dost ve girişimci insanlardır. Bu şenlikte onlarla olmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da şenliğin birleşmeye vesile olduğunu belirterek "Ben hamsiyle büyüdüm. Bu şenlikteki birlik beraberlik, kültür geçişkenliği herkese örnek olur inşallah. Bence Karadeniz insanı hareketliliğini hamsiye borçlu" ifadelerini kullandı.






Konuşmaların ardından katılımcılara hamsi ikram edildi. Uzun ve "renkli" kuyrukların oluştuğu ikramda 10 ton hamsinin tüketildiği açıklandı.



Hamsi ikramının ardından vatandaşlar, hareketli Karadeniz müziği eşliğinde doyasıya horon tepti.


#EKAF
#7. Hamsi Şenliği
#İzmir
8 yıl önce