|

Hande Fırat, Aslı Aydıntaşbaş'ın Brüksel'de göremediği OHAL'i gösterdi

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL'i bir türlü anlayamayan gazeteci Aslı Aydıntaşbaş bu kez OHAL'in devam ettiği Brüksel'deki izlenimleriyle şaşkına çevirdi. Kent sokaklarında asker dahi görmediğini söyleyen Aydıntaşbaş'a fotoğraflı yanıt, meslektaşları Hande Fırat ve Balçiçek İlter'den geldi.

Yeni Şafak
11:29 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 09:01 - 18/10/2016 Salı
Yeni Şafak
Aslı Aydıntaşbaş-Hande Fırat
Aslı Aydıntaşbaş-Hande Fırat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini bildirmiş ve daha sonra bu süre üç ay daha uzatılmıştı.



OHAL ilan edildiği günden bu yana karara yönelik karşıt bir tutum sergileyen ve hatta OHAL'i anlayabilmek için Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten dahi yardım alan gazeteci Aslı Aydıntaşbaş tavrından vazgeçmiyor.



  1. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aydıntaşbaş'ın OHAL sorusun Twitter'dan yanıtlamış ve "Hayatınızda değişen birşey olmayacak. Lütfen rahat olun, ülkemizin bekası için uzun vadeli riskleri azaltacağız" açıklamasında bulunmuştu.
Brüksel'deki OHAL'i anlayamadı

Şu sıralar Brüksel'de bulunan Aslı Aydıntaşbaş, ülkede OHAL uygulanıyor olmasına rağmen ne asker ne de polis gördüğünü ve OHAL'in nerede olduğu anlamadığını Twitter hesabı üzerinden paylaştı.





  1. Terör örgütü DAEŞ'in havalimanındaki bombalı saldırısı sonucu Belçika'nın ve Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de OHAL ilan edilmiş ve alınan sıkı tedbirler kapsamında kentin hemen her bölgesinde sokaklar özel kuvvetler askerlerine teslim edilmişti.

Hande Fırat ve Balçiçek İlter fotoğrafladı

Aydıntaşbaş'ın bu iddiası sosyal medya üzerinden tartışmalara neden olurken, Brüksel'de bulunan gazeteci Hande Fırat ile Balçiçek İlter'in tweetleri ise dikkatleri çekti. İki gazeteci de kent sokaklarında karşılaştıkları 'askeri' manzaraya işaret etti. Hande Fırat, otel lobisinde dahi gezen askerlere işaret ederken, İlter ise kentin ortasındaki askeri araçları paylaştı.












#Hande Fırat
#Aslı Aydıntaşbaş
#Balçiçek İlter
#OHAL
#Brüksel
8 yıl önce