|

Hasan Aycın'ın çizgilerine Novi Pazar'da büyük ilgi

Yeni Şafak çizeri Hasan Aycın'ın 'Çizgilerle Hadis-i Şerif' çalışması Türkiye sınırlarını aşarak Sırbistan'daki Boşnak şehri Novi Pazar'da sergilendi. Mevlit Kandili nedeniyle açılan sergide, Hz. Peygamber'in sözleri ve bu sözlerin çizimleri yer aldı. Novi Pazar halkı sergiye yoğun ilgi gösterdi.

Yeni Şafak
14:59 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:12 - 12/12/2016 Pazartesi
AA
Hasan Aycın'ın Sırbistan'da açtığı sergiye halk yoğun ilgi gösterdi.
Hasan Aycın'ın Sırbistan'da açtığı sergiye halk yoğun ilgi gösterdi.

Sırbistan'ın güneyinde Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinde bulunan Novi Pazar şehrinde, Mevlit Kandili dolayısıyla Yeni Şafak çizeri Hasan Aycın'ın "Çizgilerle Hadis-i Şerif Sergisi" açıldı. Peygamber Efendimiz'in sözlerinin ve bu sözleri anlatan karikatürlerin yer aldığı sergiye Novi Pazar halkı yoğun ilgi gösterdi.


Etkinliğin organizatörü Svetionik İslama (İslam'ın Deniz Feneri) Derneği Koordinatörü Avdija Salkovic, Hazreti Muhammed'in hadis-i şeriflerinin önemine işaret ederek, serginin tüm alemlerin sevgilisi olan Hazreti Muhammed'e karşı ilgiyi uyandırması temennisinde bulundu.

İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özel de serginin Novi Pazar'da ilk kez açıldığını belirterek, serginin insanları Hazreti Muhammed'e daha da yakınlaştıracağı için önemli olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Mustafa Özel, caddeden geçen insanların panolara bakarak Hazreti Muhammed'in nasıl mesajlar verdiğini görme imkanı bulacağını aktardı.




Prof. Dr. Mustafa Özel, Hazreti Muhammed hakkında yeni bir şeyler öğrenme imkanı olmayanların dahi bu etkinlik sayesinde bilgi edineceğini ifade etti.

#Hz. Muhammed
#Novi Pazar
#Sergi
#Sırbistan
#Hasan Aycın
#Karikatür
#Karikatürist
7 yıl önce