|

Hastanelere "basın odası" geliyor

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, "Basın mensubu arkadaşımız bizim kurumumuzda ona tahsis edilen bilgisayarla haberini yazarak kendi gazetesi ya da televizyonuna fotoğraf ve görüntüsünü gönderebilecek" dedi.

Yeni Şafak
17:28 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 15:33 - 27/11/2015 Cuma
AA

Ali Özhan, "Sağlıkta Bilgiye Erişim Kolaylığı" başlıklı toplantıda, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun basın mensuplarına değer veren çeşitli çalışmalar yaptığını anlattı.



Müezzinoğlu döneminde ulusal ve uluslararası sağlık alanında önemli adımlar atıldığını belirten Özhan, "Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun kurulması aynı zamanda kurumumuz basın ve yayın dairesinin kuruluşunda bakanımızın katkısı oldu. Çalışmalarımızı bakanımızın himayelerinde gerçekleştiriyoruz" dedi.



Bakan Müezzinoğlu'nun çeşitli çalışma ve ziyaretler için Türkiye'nin dört bir yanına gittiğini anlatan Özhan, bu ziyaretlerde kendisine 24 saat refakat eden ve o çalışmaları aktaran gazetecilerin de yer aldığını belirterek, "Basın mensupları mesai gözetmeden çalışan meslek grubu olduğu için bakanımızca ayrıca değerlidirler. Kamu ve toplum arasındaki iletişimi gazeteler ve medya sağlıyor. Basında çıkan haberleri insani ölçülerde eleştiri olarak değerlendiriyoruz. Eleştiri bizim için ayrıca değerlidir. Yine mesai mefhumu gözetmeden gazeteciler gibi çalışan sağlık çalışanı arkadaşlarımızın başarısını, bir dakikalık bir görüntülü haber ya da bir paragraflık yazılı haberle birçok insanın duyması sağlanıyor" diye konuştu.



Kurum olarak basın mensuplarına yönelik yeni çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ali Özhan, şunları kaydetti:



"Her kurumumuzda basınla ilgilenen bir arkadaşımız olacak. Bu arkadaşlarımıza bir oda tahsis edilecek ve burada basın mensubu haberini yazabilecek. Basın mensubu arkadaşımız bizim kurumumuzda ona tahsis edilen bilgisayarla haberini yazarak kendi gazetesi ya da televizyonuna fotoğraf ve görüntüsünü gönderebilecek. Bu hizmetimiz kuruluş aşamasında şu anda ancak, elimizden geldiğince basın mensubu arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Bu oluşum tamamlandığında basınlü iletişimimiz daha da iyi olacaktır."

#Saglik
#basın
#Sağlık Bakanı
#haber
#hastane basın odası
8 yıl önce
default-profile-img