|

Hayalindeki ülkeyi arıyor

Yaklaşık 5 ay önce, 4 yaşındaki çocuğuyla Kanada’dan yola çıkan Teresa Bryanton, ülke ülke gezerek hayallerindeki yaşamı kurabilmek için uygun coğrafyayı arıyor.

Yeni Şafak
07:00 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 00:01 - 13/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Eşiyle ayrılmasının ardından, Kanada'daki evini, arazileri ile otomobilini satarak yola çıkan 40 yaşındaki Teresa Bryanton, yeni bir yaşam kuracağı ülkeyi bulabilmek için dünyayı geziyor.



4 Mayıs'ta, 4 yaşındaki kızı Ashlayn ile ülkesinden ayrılan Bryanton, Kanada'dan uçakla İngiltere'ye, buradan karayoluyla Polonya, Macaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan'ı geçerek Türkiye'ye ulaştı. Uçak ve otobüsle yolculuğunu sürdüren Bryanton ve kızı, Türkiye'nin çeşitli şehirlerini gezdi.



DOĞAYLA BAŞBAŞA


Yoga ve meditasyon uzmanı olan Teresa Bryanton, yoğun iş stresi ve kalabalık şehir yaşamından sıkıldığını, daha az paraya ihtiyaç duyacağı, doğayla baş başa kalabileceği bir hayat kurmak için dünyayı gezdiğini söyledi. Kanserle ilgili bir tedavi merkezi kurabileceği yer arayışı için yolculuğunu sürdürdüğünü anlatan Bryanton, “Kanserden hayatını kaybeden akrabalarım ve arkadaşlarım oldu. Alternatif tedavi yöntemleriyle kanser hastalarına yardım etmek istiyorum. Yaşamdan zevk alındığında kanser


yenilebilir" diye konuştu.



Türkiye'de kalabilirim


Dünyayı gezmek için 2 yıllık bir program yaptığını ve olabildiğince çok ülkeyi görmek istediğini vurgulayan Bryanton, “Seyahat etmemin sebebi doğru yeri ve doğru insanları bulmak. Alternatif tıpla kanser tedavi merkezi kurmak istiyorum, bunun için yerleşeceğim coğrafyadaki insanlar buna açık olmalı. Organik tarım da yapabileceğim doğal bir yeri keşfedinceye kadar gezeceğim. Hayalime ortak olabilecek biri çıkarsa Türkiye'ye de yerleşebilirim” dedi.


#Bryanton
#Sırbistan
#Hırvatistan
#Arnavutluk
#Makedonya
#Teresa Bryanton
#Ashlayn
9 yıl önce