|

Hayati Sır ruhuma iyi geldi

“Ey Kalbim Aşka Söz Verdik”, “İyiliğin Kılıcı”, “Ey Aşk” kitaplarıyla kendi okuyucu kitlesini oluşturan yazar Hayati Sır, yeni çalışmasıyla çıkageldi. İnsanın hem kendisini hem de çevresini sorgulamasını sağlayan “Ruhun ‘Aşk’ Hali” okuru keşfe davet ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 00:04 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
HASAN TEVFİK


Hayati Sır'ın sekiz kitabını da okuyan biri olarak söyleyebilirim ki, her eser farklı bir manevi yolculuğa kapı açıyor. Günün karmaşasından uzak, sessiz, tefekküre uygun bir zaman diliminde okunduğunda içine alıyor sizi, konuşuyor, teselli ediyor, iyilik hissinizi çoğaltıyor, umut veriyor. Dost oluyorsunuz kelimelerle, içinize dokunuyor harfler ve iyileşiyorsunuz! Hayati Sır'ı tanımasanız da, ezelden tanışık olduğunuzu hissediyorsunuz.



KALBİMİN SESİNİ DİNLEMEK İSTİYORUM


“Kur'an sesi! Her kelimenin anlamının ötesindedir... O Kur'an sesi! Benzersizdir... Eşsizdir... Biriciktir... İnsanlığın ana dilidir... Sesidir... Mucizedir... Ve anlaşabildiği tek dildir... Sestir... Kalbin sesidir... 'Bir' iç ses! Rabbin bilir ancak o sesi! Sesini! Kâinatın ahenginin zikrini! Bilir... Ve emindir senin sesinden... Zikrinden...”



Alışıldık 'açıklamacı' bir dil değil bu. Sıçramalı ama berrak, kısa, keskin! Ve sessiz... Enformatik değil, akıldan çok kalbe hitap ediyor, bir hâle sokuyor, hislendiriyor. Bildirmiyor, hissettiriyor. Şiir gibi... Mesel prangasından kurtulmuş tasavvuf da bu değil mi zaten! Hayati Sır'ın kim olduğunu anlamak, hayati sırrın sizde olduğunu hissetmek bu değil mi?







GERÇEK DÜŞMANI BİLMEK İSTİYORUM


“Dünyada ne kadar insan varsa! O kadar insanı da! Almalısın kalbine! 'Masum' olanları... Kalbinde tut! Diğerlerini dışarıya çıkar... Aklında tut! Zulmün küçük hisseli ortaklarını da affedebilirsin zamanla! O an gelip! Belki 'bir' iyilik yaparlarsa! Ama! O zalimler var ya! Baş zalimler... Şeytanla örgütlü olanlar... Küfürbazlar... Şirk-etler... Asıl sahipleri! Onlar... Düşmandırlar! Dünya tarihi boyunca! Mazlumlara! Tüm mazlumlara! Bilerek! İsteyerek! Zulüm uygulamışlardır... Onlar! 'Biz'im! Düşmanımızdırlar...”



Şimdi söyleyeyim, kitap eleştiri yazısı değil bu. Benim gibi bilgisayar başında yaşayan, cep telefonundan bolca radyasyon alan, günahlar şehrinde trafiğe çıkan, alışveriş merkezlerinde kulakları uğuldayan ve fakat balıkçılık hayalleri kuran, dünya kıyılarından uzaklaşmayı arzu eden, Allah›a yakın yaşamak ve Cennet›i hak etmek isteyen birinin hissiyatıdır. Benzer duygular içinde olup Ruhun 'Aşk' Hali!'ni yaşamak isteyenlere bir ön davettir! Hayati Sır'ın davetine icabettir!



UMUDU KAYBETMEK İSTEMİYORUM!


“Biterken... Ormanlar... Ağaçlar... Bitkiler... Kuşlar... Yeryüzü biterken... Gökyüzü ağlarken... Sizler! O küçücük 'ekran'ların içine hapsolmuşken... 'Kalem'! Yemin eder... Satır satır yazdıklarına! Yemin olsun ki! Her ağacın... Her çiçeğin... Her çocuğun... Hesabı! Bir gün gelecek! Sorulacaktır... O zalimlerden... Şirketlerden... Ve hepsinin kışkırtıcısı! Şeytandan... Nefse zulmeden şeytandan... Kitap biterken... 'Biz'! Bitmemek için... 'Bir' nefes alabilmek için... Yazmaya devam edeceğiz... O son 'kağıt' kalıncaya kadar... Elimizdeki son 'fidan'ı toprağa dikebilmek için bekleyeceğiz... Ey Rabbim yardım et! 'İnsan'lar... Kalp gözlerini açsınlar... 'Oku'sunlar... 'Oku'yabilsinler kâinatı! Ve 'Ruh'larını bilsinler artık! Ey Kalbim Kur'an! 'Ruh'un aşk haliyiz 'biz'!



'Bir'iz hepimiz...


Ormanlar... Ağaçlar... Kuşlar... Çocuklar...


Rabbim affet!


Elimizden gelen bu kadar...


'Bir' kitap kadar...”


#Hayati Sır
#Enformatik
#Ruhun ‘Aşk’ Hali
7 yıl önce