|

Hem kalp hem böbrek nakli yapıldı

Antalya'da 15 yıl önce kalp nakli olan, 6 gün önce de böbrek nakli olan 59 yaşındaki Mustafa Atan, "Bir kez annemin, iki kez de doktorlarımın sayesinde hayata tutundum" dedi.

Yeni Şafak
10:35 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 10:38 - 12/01/2016 Salı
DHA

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 15 yıl önce Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından kalp nakli yapılan Mustafa Atan, 6 gün önce de Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibinin gerçekleştirdiği böbrek nakli operasyonuyla hayata tutundu. Aynı hastanede daha önce kalp nakli olan Mehmet Ali Güler ile İsmail Tencireci, odasında ziyaret ettikleri Mustafa Atan'a moral verdi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Atan, "Kader arkadaşlarımın ziyareti beni mutlu etti. Onların da benim gibi kalp nakilli olması bizi birbirimize daha yakın kılıyor. Bir an evvel sağlığıma kavuşup onların yanında olmak en büyük dileğim" diye konuştu.



Kuzeni böbreğini verd

i



Dayısının oğlu Siyami İncer'in bağışladığı böbrekle yaşama tutunduğunu aktaran Mustafa Atan şunları söyledi:


"2009'dan beri diyalize giriyordum. Doktorlarım iki ay önce böbrek nakli olmam gerektiğini söyledi. Nakil için sıraya girme hazırlığı yaparken, dayımın oğlu bağışçı olacağını söyledi. Çok mutlu oldum. Bu benim üçüncü kez hayata tutunmam. Biri annemin sayesinde, diğerleri ise doktorlarım sayesinde oldu" diye konuştu.



Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkez Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Mustafa Atan'ın özellikli bir hastaları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, "15 yıl önce kalp nakli olması nedeniyle her zamanki titizliğimizin üzerinde bir hassasiyet göstermemiz gerektiğini biliyorduk. Şu an hastamızın da durumu çok iyi, kısa süre sonra taburcu olacak" diye konuştu.



#böbrek nakli
#kalp nakli
#organ bağışı
8 yıl önce