|

'Her 10 çocuktan biri obez'

Sağlık Bakanı Demircan, obez çocuk oranının 2013'de yüzde 8,3 iken 9,9'a yükseldiğini söyledi. Türkiye'de her 10 çocuktan birinin obez olduğunu söyleyen Demircan, kilolu çocukların sağlığını tehdit eden en önemli konunun obezite olduğunu kaydetti.

Yeni Şafak
12:55 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 13:02 - 1/12/2017 Cuma
AA
Günümüzde çocukları en fazla tehdit eden sağlık sorunlarından birisi obezite.
Günümüzde çocukları en fazla tehdit eden sağlık sorunlarından birisi obezite.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırmasının (COSI-TUR 2016) sonuç tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ne pahasına olursa olsun çocukların beden, ruh ve akıl sağlığının korunmak zorunda olduğunu belirtti.

Çocukların sağlığını tehdit eden en önemli sorunlardan birinin de obezite olduğunun altını çizen Demircan, bu sorunun dünya genelinde halk sağlığı açısından önemini vurguladı.

Fazla kilolu çocuklar artışta

Türkiye Çocukluk Çağı Obezite Araştırmasıyla 6-9 yaş grubundaki öğrencilerin, büyüme ve gelişmelerinin, besin tüketim alışkanlıklarının, fiziksel aktivite durumlarının ve okullardaki beslenme ve fiziksel aktivite uygulamalarının düzeyinin ölçülmesinin amaçlandığını dile getiren Demircan, şöyle devam etti:

  • "Araştırma sonuçları ayrıca çocukların ailelerinin sağlık ve sosyal düzeyine ilişkin tespitler içermektedir. Araştırma sonuçları, çocuklarımız arasında obezitenin arttığını gösteriyor. Obez çocuk oranı 2013'te yüzde 8,3 iken maalesef 9,9'a yükseldi. Yani yaklaşık olarak her 10 çocuktan biri obezdir. Fazla kilolu oranı ise 2013'te yüzde 14,2, 2016'da yüzde 14,6 olarak gerçekleşti. Çocuklarımızın yüzde 74'ü kilo olarak normal, yüzde 1,5'i zayıf. Bodurluk oranı ülke genelinde yüzde 2,3 olarak tespit edildi. Bu oran, Kuzeydoğu Anadolu'da yüzde 3,5, Ortadoğu Anadolu'da yüzde 3,5, Güneydoğu Anadolu'da ise yüzde 5,4'tür."
#Sağlık Bakanlığı
#Ahmet Demircan
6 yıl önce